Femei şi Bărbaţi — mai 7, 2013 at 19:43

De ce se culcă femeile cu şeful?

by

Suntem în anul 2013 şi pentru a da un răspuns acestei dileme, este evident că trebuia neapărat făcut un studiu. Sexul şi sexualitatea ocupă un loc fruntaş în viaţa oamenilor mileniului 3, fapt care-i determină pe cercetători să studieze comportamentul atât al femeilor cât şi al bărbatilor vis a vis de acest fenomen.

De ce se culcă femeile cu şeful

Rebecca Holman, specialist, ne spune că motivele sunt fie dorinţa de promovare, fie fiorul de risc apărut în astfel de situaţii sau chiar pentru că la mijloc există un sentiment de iubire.

Autoarea studiului ne informează că 15 la sută dintre femei, inclusiv cele aflate în funcţii executive, au recunoscut că s-au culcat cu şeful lor. Dintre persoanele intervievate, 37 la sută consideră că aceste femei au făcut-o pentru a obţine favoruri în carieră.

Tendinţa este mai des întâlnită la femeile cu vârste între 20 şi 30 de ani. Se spune în studiu că unele o fac din dorinţa de a se pune bine cu şeful sau pentru a dobândi o poziţie de putere în faţa colegilor, pentru a obţine promovări sau pentru a-şi păstra locul de muncă. Studiul nu ne spune dacă tendinţa amintită, a femeilor între 20 şi 30 de ani, este o consecinţă a propriei psihologii sau a bărbaţilor aflaţi în posturile cheie.

Fenomenul este prezent şi în mediile universitare, spune autoarea studiului, o astfel de relaţie impulsionează se pare cariera femeilor.

Dacă aceste activităţi extra curriculare sunt pozitive pentru carierele femeilor, nu la fel stă situaţia şi după ce relaţia se încheie. Uneori, astfel de întâmplări sfârşesc prin demisii sau scandaluri de răsunet, mai ales dacă în ecuaţie a fost prezent şi un cât de mic sentiment.

Relaţiile dintre şef şi subalternă se pare că este mult mai frecvent decât oamenii îsi imaginează. De cele mai multe ori, protagoniştii petrec extrem de mult timp împreună în activităţile de serviciu, înfiriparea de stări emoţionale în astfel de cazuri regăsindu-se în natura umană. Prin petrecerea a mai mult de o treime din zi la locul de muncă, se conferă acestuia particularităţile unei micro-societăţi, cu regulile, legile şi ierarhiile ei specifice.

O femeie pe nume Erica, care a recunoscut că a avut o relaţie de 4 ani cu şeful ei, spune că l-a plăcut pe acesta cu adevărat. A fost o relaţie la vedere, nici unul neavând o altă obligaţie. Ea recunoaşte că a beneficiat de unele mic avantaje, ca scurte întârzieri în pauza de prânz şi o mică autoritate în faţa colegilor.

Indiferent de motivele pentru care o femeie se decide să se culce cu şeful ei, dacă o face sau nu, bărbaţii susţin în proporţii covârşitoare că femeile uzează de sexualitatea lor la locul de muncă.

O relaţie cu şeful este considerată de psihologi ca fiind mai periculoasă decât una cu un necunoscut găsit într-un bar. Ea declanşează implicaţii socialele nivelul colegilor,  greu de controlat. Acelaşi lucru este valabil în cazul unei relaţii sexuale cu oricare dintre colegi.

Oricum, problema unei relaţii se complică pe zi ce trece. Dacă o zi din viaţa noastră se împarte în 10 ore la locul de muncă, 2 ore pe drum, 8 ore dormim, 2 ore mâncăm, ne spălăm, etc, restul de 4 – 5 ore le stăm pe facebook (nu-mi spuneţi că nu ies la socoteală), când şi unde poţi începe o relaţie ? Cei de la Durex Australia ne-au făcut propunerea Fundearwear săptămâna trecută, dar parcă ….

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page