Lifestyle, Sănătate — ianuarie 28, 2014 at 11:19

De ce „sar” femeile peste cea mai importanta masa a zilei?

by

Femeile sunt preocupate de aspectul fizic, motiv pentru care prefera ca dimineata sa isi aranjeze parul si sa se machieze, decat sa ia micul dejun, iar kilogramele in plus reprezinta un alt factor din cauza caruia acestea nu mananca dimineata, se arata intr-un nou sondaj, potrivit dailymail.co.uk.

mic dejun

Sondajul, efectuat pe un esantion de 2.000 de persoane, a fost realizat online de One Poll Survey, pentru a marca Farmhouse Breakfast Week (26 ianuarie – 1 februarie).

In urma cercetarii, s-a constatat ca cea mai importanta masa a zilei este ignorata de una din trei femei, pentru ca acestea sunt preocupate de aspectul fizic. Astfel, 29% dintre femeile participante la sondaj au spus ca sunt prea ocupate sa-si aranjeze parul si sa se machieze ca sa mai aiba timp sa manance dimineata.

De asemenea, una din sase femei nu ia micul dejun din dorinta de a pierde in greutate, 14% dintre participantele la sondaj declarand ca nu mananca dimineata pentru ca vor sa slabeasca.

Un sfert dintre femei sar peste micul dejun, o data sau de mai multe ori pe saptamana, in timp ce 12% au recunoscut ca nu iau niciodata micul dejun.

Totodata, una din patru femei a spus ca nu are timp sa manance pentru ca doarme mai mult.

Durerile abdominale, dar si alte efecte sunt resimtite de aproape jumatate dintre femeile care sar peste micul dejun.

Doua din cinci femei recunosc ca le este foame in mijlocul diminetii, 29% au spus ca se simt obosite si fara energie, iar 15% dintre femei au probleme in a se concentra.

Printre prioritatile femeilor dimineata se numara aranjarea parului, urmata de ingrijirea corporala si alegerea hainelor pentru ziua respectiva.

In schimb, in cazul barbatilor, micul dejun ocupa un loc important pe lista prioritatilor, fiind al doilea lucru pe care il fac dimineata.

“Nu exista dovezi care sa arate ca, daca nu iei micul dejun, vei putea pierde in greutate si exista cercetari care arata ca persoanele care mananca dimineata au mai multe sanse de a avea o greutate ideala decat cele care sar peste micul dejun. Poate fi normal ca oamenii sa nu simta senzatia de foame imediat cum se trezesc, dar este absolut in regula sa manance ceva in cateva ore sau sa ia un mic dejun mai usor”, a spus dieteticianul si nutritionistul Azmina Govindji.

De asemenea, un studiu realizat anul trecut de cercetatorii americani a aratat ca persoanele care sar peste micul dejun prezinta un risc crescut de a suferi un atac de cord. Studiul a evidentiat ca persoanele in varsta care nu mananca dimineata sunt mult mai predispuse la a suferi un atac de cord sau sa moara din cauza unei boli coronariene, comparativ cu cei care mananca dimineata.

Totodata, s-a constatat ca lipsa micului dejun, precum si mesele foarte tarzii pot provoca schimbari ale metabolismului care duc la boli coronariene.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page