De pe la noi, Editoriale — martie 16, 2017 at 23:33

De ce pleacă medicii din Călărași? Răspunsuri de la medicul specialist Iosef Octavian

by

De ce pleacă medicii din Călărași? de ce ministrul Sănătății bagă pumnul în gura medicilor care spun adevărul? de ce presa locală din Călărași nu relatează despre realitățile din Spitalul Județean de Urgență Călărași?

medic Iosef OctavianDr. Năsturică mi-a spus să plec din Călărași pe un ton ridicat.

Cu prilejul acestui interviu voi clarifica opinia mea susținuta în fata Ministrului Sănătății, domnul Bodog Florian în data de 16.03.2017, în incinta Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Pacienta în vârsta de 85 ani, trimisă de către medicul de familie pentru consult de medicină internă. Pacienta s-a prezentat la cabinetul de medicină internă din ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Călărași. Am consultat pacienta. Am explicat apartinatoarei faptul ca pacienta necesită endoscopie digestivă superioară + colonoscopie, investigații care nu pot fi efectuate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași. Am emis bilet de trimitere formular tipizat CNAS care să-i permită pacientei efectuarea celor 2 investigații în mod gratuit. I-am recomandat aparținătoarei să ia calea Bucureștiului. Aparținătoarea mi-a spus că va suna medicul de familie pentru a cere o parere asupra ideii de a merge la București, apoi a parăsit incinta cabinetului meu.

La scurt timp eu am primit un telefon de la o asistentă medicală din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Călărași, care mi-a spus că Dr. Năsturica Adela solicită ca eu să emit pacientei bilet de internare în secția de medicină internă a Spitalului Județean de Urgență Călărași. Am spus nu categoric…În scurt timp, la mine în cabinet a venit Dr. Năsturică Adela, fiind agitată. Mi-a spus că am reclamații de la medicii de familie + pacienți deoarece trimit pacienții la investigații, refuzând să dau tratament în mod empiric, doar în baza anamnezei + examenului clinic.

I-am explicat ca în anul 2016 nu mai putem diagnostica și trata pacienții fără a le efectua investigații. Trebuie să se termine cu diagnosticul pe ghicite. I-am zis clar că nu-i voi trimite la internare pacienta pentru a o ține internată la vrăjeală…

Conform legii, pacientul are dreptul de a fi informat asupra stării sale de sănătate, a intervențiilor medicale propuse, a riscurilor potențiale ale fiecărei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuării tratamentului și nerespectării recomandărilor medicale, precum și cu privire la date despre diagnostic și prognostic.

Ca răspuns, Dr. Năsturică mi-a spus să plec din Călărași pe un ton ridicat.

I-am spus că va pleca ea, nu eu…din acel moment i-am spus că voi avea o problemă personală cu ea, nu admit abordarea ceaușistă a pacientului.

Declasficarea unui spital este consecința lipsei de performanță. Adev Dr. Năsturică Adela evaluează eficiența unui medic verificând suma de bani pe care acel medic, prin serviciile oferite, o aduce spitalului. Însă nu verifică eficiența medicului din punct de vedere științific. Adică nu contează dacă medicul, în lipsa investigațiilor comite malpraxis medical…cât timp aduce bani spitalului e baiat bun.

Opinez că o echipă de evaluatori din ministerul sănătății s-ar îngrozi dacă ar vedea cum se abordează pacienții la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Cu o astfel de abordare ceaușistă, Spitalul Județean de Urgență Călărași nu se poate dezvolta. Poporul român e un popor mințit de aproximativ 45+27 ani. Minciuna e la ordinea zilei. Dar tinerii nu mai acceptă minciuna. Generația tânără a înțeles că minciuna ucide.

a consemnat Nelu Bălașa

Declarația medicului Iosef Octavian (Video)

Alte fapte ale incompetenței și abuzurilor  Adelei Năsturică într-o înregistrare originală a dr. Iosef Octavian (audio)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page