Evenimente, Ultimile Știri — august 30, 2014 at 16:32

De ce nu se va face podul la Călăraşi-Silistra!

by

 

Backup_of_jpg 2

Podul la Călăraşi  nu se va face. Pentru că el este folosit în primul rând ca marotă electorală. De la Virgil Diaconu încoace podul este o fata morgana  pentru călărăşeni, focul ei find aţâţat din când în când de câte un politician.De fapt nu i-am auzit vorbind despre pod decât pe Răducu Filipescu Preşedintele Consililui Judeţean şi Daniel Drăgulin, lucru insuficient pentru că se află în opoziţie cu Guvernul Ponta care decide.

Ponta când a venit la Călăraşi a bânguit ceva între da şi nu ,dar îl avea în dreapta pe  Dragnea care e direct interest să se facă podul din raţiuni electorale la Târgu Măgurele Nicopole.

Liderii PSD-ului călărăşeni foarte curajoşi de altfel, nu au avut curajul, nici  măcar unul să-l întrebe pe Victor Ponta, în cel mai important for al lor, despre această problemă. Ei sunt yes –meni   în faţa lui Dragnea, care are la îndemână  şI autoritatea administrativă pe lângă cea politică.

Următorul pod peste Dunăre nu este un apanaj al autortăţilor locale ,este un apanaj al autorităţilor centrale iar finanţarea este europeană şi  firesc ar trebui să  înscrie în canoanele europene. Cineva în guvern ar trebui  să se ocupe să tragă  spuza . Pentru Turnu Măgurele Nicopole se ocupă Dragnea, după mine aflat în conflict moral de interese. Pentru Călăraşi nimeni.

Nici un parlamentar de Călăraşi nu s-a arătat interesat de această problemă.De fapt nici un parlamentar nu este interest de nimic pentru alegătorii săi. Nu i-a mai văzut nimeni de  mult timp. Ei reuşesc, la unele agape,  să fie buni amici şi în rest nimic pentru alegătorii lor.De fapt această prosteală pe faţă este strigătoare la cer.Chiar şi primarii obedienţi care scot oamenii la vot pentru ei ţin localităţile într+o strae de subdezvoltare şi regres nemaiîntâlnită.

Nici un politician călărăşean nu are capacitatea,  măcar să-i strângă pe toţi cei responsabili la un loc, care să discute  problema podului Călăraşi Silistra. Şi atunci initiativa Primarului Daniel Drăgulin este salutară ,dar inutilă.

Nu în ultimul rând iniţiativa cu  podul Silistra Călăraşi este hei-rupistă şi neprofesionistă   şi cu toate că se vorbeşte de mult timp  de acest lucru, nu există un document de poziţie profesionist şi un grup de lobby efficient  şi dedicat care să facă posibil acest lucru.

 

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page