Lifestyle, Sănătate — februarie 24, 2014 at 16:47

De ce nu pot avea orgasm unele femei

by

Femeile care nu pot avea orgasm nu au doar o problema psihologica, ci si una care tine de conformatia corpului. Cercetatorii cred ca au acum explicatia pentru acest fenomen.

anorgasmia

Dupa ce au scanat la RMN pelvisul a 30 de femei cu varsta de aproximativ 32 de ani, cercetatorii au observat un detaliu interesant. Zece din aceste femei au spus ca nu au avut niciodata sau au avut foarte rar orgasm, in timp ce restul au declarat ca nu au probleme la acest capitol.

Cele din prima categorie, care nu simteau placere in timpul actului sexual, aveau clitorisul mai mic decat celelalte. De asemenea, clitorisul lor era situat putin mai departe de vagin, cu 5-6 mm fata de restul.

De aceea, cercetatorii cred ca marimea clitorisului si pozitionarea lui sunt esentiale pentru o viata sexuala implinita. Rezultatul studiului a fost publicat in Journal of Sexual Medicine.

Oamenii de stiinta nu stiu insa care este exact legatura de cauzalitate intre lipsa orgasmului si modificarile observate de ei. Adica nu au aflat daca clitorisul unor femei este mai mic din cauze naturale sau pentru ca ele nu au orgasm.

„Nu exista punctul G, exista insa punctul C, clitorisul. Este sursa placerii sexuale pentru femei”, spune medicul Susan Oakley, ginecolog la spitalul Good Samaritan din Cincinnati, Ohio.

Potrivit mai multor studii, intre 18 si 34% dintre femei ajung foarte greu la orgasm si doar 15% au orgasme multiple in timpul unui act sexual. In multe cazuri este vorba de probleme de natura psihologica, iar in altele de cauze anatomice.

Studiul coordonat de Susan Oakley a mai aratat ca, de regula, femeile care erau satisfacute sexual preferau sa stea deasupra partenerului, in timp ce femeile care nu aveau orgasm alegeau de obicei pozitia clasica a misionarului.

Oakley spune ca atunci cand femeia sta deasupra clitorisul este mai stimulat, iar persoanele care au probleme in pat ar trebui sa incerce aceasta pozitie, care va compensa faptul ca au un clitoris mai mic.

Sursa: Live Science

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page