De pe la noi, Editoriale — octombrie 9, 2016 at 15:23

De ce nu funcţionează România

by

N-am mai scris până acuma, nici nu cred că ar fi publicat mulţi astfel de gînduri! Dar aşa cum văd eu lucrurile e vorba de prostie, nepricepere şi laşitate.

Prostie pare că este nu doar la guvernanţi, e şi la presă, care foarte rar pune punctul pe “I”.

Nu-ma-tem-de-prostie-...-2Cei care guvernează, mai ales aceşti tehnocraţi, par că nu se pricep la nimeni. Politicienii nu-i schimbă şi presa se pierde în vorbe, apoi, după o zi, uită tot. Ce ar fi dacă, fetele şi băieţii din presă, care fac coadă pe scările DNA ca să pună, băgând microfoanele în ochii oamenilor, doar întrebări stupide, ar face o listă cu arestările preventive, nejustificate în multe situaţii, cine le-a cerut cu nume şi prenume şi cine le-a acordat, tot cu nume şi prenume ? Şi cine a refuzat o astfel de arestare în cazul violatorilor ori a celor care au comis acte de violenţă.

Ce ar fi dacă presa ar aminti în fiecare zi despre toate ilegalităţile făcute de cei care ar fi trebuit să respecte legea ?

Şi mai ales de ce nu se arată, de cîte ori se invocă lipsa banilor, de ce datorii au fost unii iertaţi

O vorbă din popor  zice că cine nu deschide ochii, deschide punga. Aşa ar trebui să se întâmple şi dacă e vorba de nepricepere. Fie că există condamnări la CEDO ori şosele care se surpă, şi mai ales pagube provocate prin neândeplinirea obligaţiilor ori de dragul diverselor aranjamente personale.

De aceea cîteva măsuri ar trebui luate. Una e răspunderea materială şi disciplinară ale magistraţilor, mai ales cînd se dovedeşte că au acţionat încălcînd drepturile omului. Poate că ar trebui şi ca DNA şi alte secţii ale parchetului să fie reorganizate aşa ca să aibă mai puţină putere şi să asculte de un singur şef. Să nu mai fie stat în stat şi să ocupe funcţia prin concurs. Iar procurorul general şi preşedintele Înaltei Curţi ar fi bine să fie aleşi prin vot şi să dea socoteală în faţa cetăţenilor.

Ar mai fi ceva care ne ţine pe marginea prăpastiei, lipsa de curaj a parlamentului, dar şi a noastră a tuturor, care criticăm parlamentarii pe care noi i-am ales, dar nu sărim să-i apărăm.

Dacă tăcem şi nu cerem, atunci să ni se întâmple, pentru că asta merităm. Şi, mai e ceva, de teamă, am tăcut la abuzurile din ultima vreme. Drept pentru care, nişte unii, care se cred deasupra legii, îşi bat joc de noi.

Un alt proverb zice să atunci când Dumnezeu vrea să te pedepsească, îţi ia minţile. Celor de la DNA sigur le-a luat minţile, altfel nu se explică de ce, pentru răfuieli politice interne, te legi de Tony Blair. Chiar dacă o faci indirect. Am ajuns de râsul curcilor şi dacă unora nu li se pune stavilă, nimeni nu mai vorbeşte cu noi! Eu tot mai cred că, după ce a vrut să concureze biserica şi după penibilul în care a plonjat recent, celor de la DNA le va pune cineva limită până nu e prea târziu.

Poate o face Cel de Sus, dacă alţii nu au destul curaj. Ar mai fi multe de spus, dar nu vreau să plictisesc pe nimeni. Doar să trag un semnal.

Speram să mai pot să scriu uneori, dar acum, amintindu-mi cum am fost manipulaţi prin 2004 de nu ne mai revenim nici azi, am hotărât să fiu eu imaginea care atunci a fost abuziv folosită şi să-i pişc puţin pe cei care ne cred proşti, aşa că semnez,

“Ulise din culise”

sursa:asociatiaromaniamuncitoare.blogspot.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page