De pe la noi, Editoriale — februarie 9, 2014 at 21:27

De ce este statul de drept pe agenda politicii strategice a PDL?

by

andreea-vass-isi-toarna-mama-la-ani-vezi-ce-a-scris-248386Cu mari costuri politice PDL a scos România din criza economică. Costurile sociale au fost si ele mari, dar ar fi fost și mai mari daca nu acționam. Acum, PDL are obligația morală de a scoate România din criza statului de drept. Nu e vorba de incidente minore, izolate, de încalcare a statului de drept, ci de o politică deliberată a USL de a instaura legea junglei și a mafiei USL.

De ce este statul de drept pe agenda politicii strategice a PDL?

Pentru că legea aduce bogăție.
Fără lege nu avem economie: nici bani, nici credite, nici firme, nici investiții, nici locuri de muncă. Legea nu doar stabilește aceste reguli. Respectarea legii aduce bani, profesionalism și bunăstare românilor. Or stat de drept înseamnă că legea și independența justiției care sancționează greșelile se respectă.

Pentru că legea aduce speranță.
Angajamentul dintre guvernanți și români este prea des  încălcat. Românii au fost trădați. Cei chemați să facă legi sunt acuzați și condamnați că le încalcă. 36 de parlamentari ai majorității USL au fost condamnați penal sau acuzați și în stare de incompatiblitate în acest mandat: 22 de la PSD și 14 de la PNL. Atacul constant la independența justiției blocheaza dezvoltarea economică. Milioane de români află zilnic că „săracii infractori” sunt apărați de majoritatea actuală parlamentară.

Pentru că legea impune respectarea drepturilor omului.
Nerespectarea drepturilor omului strangulează potențialul economic al națiunii. Dezvoltare nu înseamna doar PIB. Dezvoltare înseamnă respectarea drepturilor la hrană, educație, sănătate, presă liberă și corectă, libertate de exprimare a opiniei. Dar, milioane de români tot aud că fondurile sunt insuficiente pentru educație, sănătate, drumuri sau locuri de muncă, dar cresc bugetele și privilegiile politicienilor. România se dezvoltă mai încet pentru că nu respectă drepturile omului.

Pentru că legea aduce stabilitate, transparență și bună guvernare.
Schimbarea regulilor prea des omoară afacerile și locurile de muncă. România este zilnic zguduită de minciună, promisiuni neonorate, de ceartă, de dezbinare, de modificarea repetată a legilor după bunul plac. Mai nou, legile importante se schimbă noaptea, la clar de lună, asa cum s-a întamplat in cazul tentativelor de modificare a Codului Penal. Nu poți vorbi de stabilitate, când tai din pix datoriile Rompetrol către statul român, neîncasate de 10 ani, de aproape jumatate de miliard de dolari. În schimb, compensează bugetul public cu noi taxe.

Criza statului de drept în România.
Mulțumesc militanților PDL și românilor pentru că au răspuns pozitiv la mitingul nostru pentru apărarea statului de drept. Asta înseamnă opoziție adevărată.
Mulțumesc pentru că vă pasa. Vă pasa  de ceea ce se întamplă în țara asta, cu viitorul copiilor noștri.
Mulțumesc pentru că nu ați rămas indiferenți la înlocuirea statului de drept cu legea junglei PSD și PNL.
Ponta este noul comunist. Și-a tras repede doi de „escu”: Antonescu și Voiculescu. Alți doi sunt pe banca de rezervă: Iliescu și Oprescu.
Ponta, Antonescu, Oprescu și Voiculescu violează legea în fiecare zi. Cu toții vor să facă o lege pentru aleși și altă lege pentru alegători. Pentru asta fac praf instituțiile românești.
Azi putem întări statul de drept sau slăbi tolerând dezmațul electoral, minciuna, corupția și evaziunea. Minciuna, Corupția, Evaziunea sunt dușmanii statului de drept. Din păcate, tocmai Minciuna, Corupția și Evaziunea s-au instalat în fruntea Guvernului.

Cine aruncă România în aer pentru mafia de partid? USL!
Cine suspendă o Românie întreagă în vara anului trecut ca să poata vedea Antonescu cum e o luna la președenție? USL!
Cine schimbă Codul Penal noaptea precum hoții? USL!
Cine plânge în puscarie? USL!
Cine își schimbă miniștrii ca pe șosete? USL!
Cine pune taxe și pe closca cu pui? USL!
Cine minte cum respiră? USL!
Cine ține România într-o ceartă continuă? USL!
Cine are cel mai toxic și murdar guvern? USL!

Împreună cu PDL am ambiția de a lupta cu mafia USL, de a garanta solidaritatea financiară pentru români prin muncă și profesionalism, justa asistență socială, NU pomeni electorale și dezmaț pe banii publici.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page