Comunicate de presă, Ultimile Știri — iulie 10, 2013 at 16:05

Datele INS dovedesc că referendumul din 29 iulie 2012 este valid iar Traian Băsescu este un preşedinte demis

by

logo partidul conservator

referendumÎn urma datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS) devine o certitudine matematică faptul că Traian Băsescu a fost demis la data de 29 iulie 2012 de către poporul român.

Partidul Conservator consideră că trecerea unui an de la referendum nu diminuează cu nimic importanţa deciziei românilor exprimată la scrutinul din 2012 organizat pentru demiterea preşedintelui. Astfel, din respect pentru sistemul politic şi democratic al României, dar şi pentru românii care s-au prezentat acum un an la referendum, preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze.

Conform datelor furnizate astăzi, 4 iulie 2013 de INS , în România sunt 16.269.839 de persoane cu vârsta de peste 18 ani. Astfel, pragul de 50% plus 1 este reprezentat de 8.134.920. La referendumul din 29 iulie s-au prezentat la urne 8.459.053 de persoane, ceea ce înseamnă că pragul a fost depaşit cu câteva sute de mii de voturi.

Este contrar principiilor democratice, atât de invocate de către apărătorii preşedintelui, dar şi legislaţiei în vigoare ca actualul şef de stat să-şi continue mandatul având în vedere votul exprimat la referendum.

Partidul Conservator cere respect pentru cetăţeni şi pentru decizia acestora, iar INS vine să confirme faptul că referendumul din iulie 2012 a fost valid.

Totuşi, este puţin probabil ca Traian Băsescu să demisioneze, cu atât mai mult cu cât în virtutea eforturilor de rămânere în funcţie a angrenat forţe importante şi chiar imaginea României pe plan internaţional. În semn de respect faţă de cetăţenii români care s-au prezentat la referendumul din iulie 2012, Partidul Conservator va susţine voinţa lor şi toate eforturile manifestate pentru stabilitatea politică şi respectarea valorilor democratice.

Biroul de presă

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page