De pe la noi, Editoriale — mai 9, 2014 at 23:51

Dănuţ Grigoruţă condamnat pentru un material scris de Argument, Dănuţ Grigoruţă a fost concediat pentru delict de opinie…

by

Motto:Nu suntem toţi făcuţi la fel, nu suntem toţi egali, nu putem să vedem lucrurile la fel, avem dreptul să ne exprimăm. 

omerta4Dănuţ Grigoruţă liderul sindicatului  Speranţa Călăraşi, a fost concediat pentru delict de opinie… Conducerea DGASPC Călăraşi, vă mai amintiţi… !!!???… cu bla – bla-urile în urma articolelor noastre care semnalau nereguli în activitatea DGSAPC Călăraşi şi faptul că această instituţie nu-şi îndeplineşte menirea? … A găsit de cuviinţă să-l concedieze pe Dănuţ Grigoruţă

O decizie “de domeniul absurdului”, a fost luată de conducerea DGASPC Călăraşi. În acest caz ar însemna că a comis “un delict de opinie” care era sancţionabil în perioada comunistă…Vai!!!

Cum să-ţi permiţi a emite păreri anti-Direcţia DGASPC Călăraşi, când vătafii sunt cu ochii pe tine?

Ce este ridicol şi revoltător este  faptul, felul, în care „conducerea” a judecat şi a sancţionat pe baza unui material apărut în ziarul Argument. Nimeni  din „conducere” nu ne-a întrebat, dacă acelea sunt informaţiile de la Grigoruţă. L-au concediat şi gata. Trebuia să scape odată de el.

Acestă decizie  bătută în cuie pe coşciugul libertăţii de exprimare şi al presei din România. O ţară reocupată, ca pe vremea bolşevicilor, cu un stat care nu-şi mai aparţine , cu o comunitate  care nu-şi mai aparţine.

Condamnat pentru delict de opinie!!!…  cine sunt inchizitorii din poliţia gândirii care au dictat decizia???

Cine îi ţine pe  ei în funcţie, cei  care să încalce legea şi pot să decidă arbitrar, cu un simulacru de cercetare, destinele oamenilor şi ale copiilor. Cine sunt cei  conducerea DGASPC Călăraşi care se ascund în spatele abstracţiei?

DGASPC Călăraşi este un tărâm al nepotismului, conflictului de interese şi nerespectării legii. O instituţie care nu reuşeşte să–şi îndeplinească misiunea, o instituţie a arbitrariului şi în care omerta, legea mafiotă a tăcerii ţine sub ascultare angajaţii care ştiu multe…

piovraDin fericire însă,  pentru adevăr,  există fapte, documente şi mărturii care aşteaptă să iasă la iveală.

Mai sunt şi alţi incomozi… în zilele următoare vom prezenta declaraţiile lor…

Poate că Dănuţ Grigoruţă nu este arhanghelul dreptăţii şi adevărului din sistemul drepturilor copilului şi asistenţei sociale… el este însă un incomod care a fost dat afară  pentru, deocamdată potenţialul pericol pe care-l reprezintă pentru oamenii cheie din sistem.

Vom reveni….

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page