Ultimile Știri — decembrie 4, 2014 at 14:23

Daniel Stefan Dragulin ”Reabilitarea termică a blocurilor L1 și M1 din municipiul Călărași”

by

DSC_2443Comunicat de presa privind semnarea contractului de finanțare a proiectului ”Reabilitarea termică a blocurilor L1 și M1 din municipiul Călărași”

 

Joi, 4 decembrie, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat contractul de finanțare a proiectului ”Reabilitarea termică a blocurilor L1 și M1 din municipiul Călărași”, în prezența locatarilor din cele două blocuri.  Finanțarea a fost obținută prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1”Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor-poli urbani de creștere”, Domeniul Major de Intervenție 1.2 ”Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe”.

Proiectul are o valoare totală de 1.807.284,34 de lei, aproximativ 400.000 de euro, din care 1.684.879,35 lei valoarea totală eligibilă (898.960,64 lei fonduri europene, 181.966,97 lei finanțare buget de stat, 673.951,74 lei cofinanțare buget local). Cu acești bani vor fi reabilitate termic 32 de apartamente ale blocului M1 și 20 de apartamente ale blocului L1.

Este cel de-al patrulea proiect pentru care Primăria Călărași a obținut, în ultimii doi ani, finanțare Regio, valoarea totală atrasă de municipalitate în cadrul acestui Program Operațional ridicându-se, până acum, la valoarea de aproximativ 2,12 milioane de euro (1,19 milioane de euro pentru reabilitări de blocuri și 930.000 de euro pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare ale Liceului Tehnologic Dan Mateescu).

Facem precizarea că până la finele anului se așteaptă semnarea contractului de finanțare al proiectului ”Reabilitarea termică a blocurilor L51 și N34 din municipiul Călărași”, aflat în evaluare la această dată. Proiectul se ridică la 455.000 de euro și implică reabilitarea termică a 120 de apartamente.

„Vreau să mulțumesc Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, care ne-a sprijinit în toată această perioadă, și Direcției de Programe și Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Călărași care a făcut posibil ca în ultimii doi ani, numai în cadrul POR, să putem să atragem peste 2 milioane de euro din fondurile structurale. Nu în ultimul rând vreau să le mulțumesc pentru înțelegerea de care au dat dovadă și să-i felicit pe locatarii blocurilor ce au fost și vor fi reabilitate termic din bani europeni. Nu ne-a fost ușor să îi convingem să se asocieze, au privit cu reticență intenția noastră, pentru că știm bine că municipiul Călărași, până în 2012, nu a atras aproape deloc fonduri europene, dar iată că acum eforturile noastre s-au încheiat cu succes„ – primar Daniel Ștefan Drăgulin 

BIROUL DE PRESĂ                                        

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page