Comunicate de presă, Ultimile Știri — iulie 17, 2013 at 07:30

Daniel Ştefan Drăgulin: Eu susţin capitala de regiune la Călăraşi

by

raport de tara1La sfarsitul saptamanii trecute, primarul municipiului Calarasi, Daniel Stefan Dragulin, alaturi de senatorul PNL Liviu Stefan Tomoioaga , Viorica Enache, reprezentant al Agentiei pentru protectia mediului,  Ion Ciulinaru,  presedintele Asociatiei Cultivatorilor de cereale si plante  si Marian  Neagu, directorul Muzeului “Dunarea de jos”, a participat la emisiunea “Raport de tara” de la Digi 24. Emisiunea a avut ca subiect regionalizarea Romaniei si ,implicit, regiunile ce se vor realiza. In cadrul emisiuni s-a realizat o confruntare intre judetele Calarasi si Ialomita, fiind aduse in discutie plusurile si minusurile celor doua judete si municipiile resedinta de judet. S-a avut in vedere potentialul economic, social si turistic, precum si traditiile si proiectele celor doua zone.

In cadrul emisiunii s-a vorbit despre marii investitori din Calarasi, precum si de punctele de atractie ale judetului si municipiului. Despre vestigiile istorice aduse de cultura Gumelnita, despre bratul Borcea, precum si de specificul local reprezentat de preparatele traditionale pescaresti.

In urma prezentarii materialelor din ambele judete si a interviurilor luate in direct, Județul Călărași a obținut 50 de puncte cumultate pe trei secțiuni din partea membrilor juriului invitați în platoului Digi24. Ialomița a primit din partea juriului 44 de puncte. Juriul a fost format din economistul Radu Limpede, sociologul Mihnea Preotesei, și Andrei Țăranu, profesor de științe politice.

Înainte de începerea competiţiei, judeţul Călăraşi conducea competiţia cu 1036 de voturi, faţă de Ialomiţa, care înregistrase 670 de voturi.

“Eu  sustin exact ceea ce am sustinut si in cadrul emisiunii: capitala de regiune la Calarasi tocmai mergand pe principiul ca prin regionalizare trebuiesc acordate sanse oraselor cu potential de dezvoltare, nu sa se faca investitii in orase dezvoltate. Exact principiul american pe care ar trebui sa il luam in calcul, chiar daca New York este un oras foarte dezvoltat din toate punctele de vedere, capitala SUA se afla la Washington D.C. pentru ca o centralizare de resurse duce la o dezvoltare corespunzatoare. Tocmai de aceea invit toti calarasenii sa intre pe raportdetara.digi24.ro si sa voteze Calarasi. In felul acesta putem fi cu un pas mai aproape de capitala regiunii la Calarasi.” – Daniel Stefan Dragulin.

Biroul de presă Primaria municipiului Călăraşi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page