Editoriale, Interviuri — mai 15, 2016 at 08:38

Daniel Purcărea: pentru mine munca,iniţiativa privată şi inovaţia sunt mijloacele prin care poţi să trăieşti mai bine

by

 

IMG_7571 - Copy

Daniel Purcărea este un tânăr intreprinzător care a reuşit. H2O,B17 şi farmaciile îl reprezintă.

Ca si conceptul strălucitor de manager într-o multinaţională, şi cel de tânăr intreprinzător are numeroase beneficii, dar şi costuri care deseori rămân ascunse până când ajungi în poziţia respectivă. Este important ca inainte să te lansezi intr-o afacere, să le conştientizezi pe deplin.

Daniel Purcărea a fost timp de 10 ani corporatist şi în paralel a dezvoltat mai multe business-uri. Cunoscând  experienţa lui umană şi de afaceri am considerat necesar să o prezentăm publicului larg,da mai ales valorile şi credinţele lui.

Pentru mine munca,iniţiativa privată şi inovaţia sunt mijloacele prin care poţi să trăieşti mai bine, a declarat pentru început Daniel Purcărea.

 

Nelu Bălaşa:Cum vezi raportul  acesta între faptul că unii consideră că  să înveţi pentru a face afaceri alţii nu.

Înveţi întradevăr şi în şcoală, dar în 2016  accesul la informaţii este foarte uşor ,deschizi internetul -ul,vrei să citeşti ceva ,vrei să vezi o strategie de marketing,cursuri de pregătire,cursuri motivaţionale,seminarii traininguri multe forme de pregătire şi de perfecţionare profesională şi în afaceri.

Daniel Purcărea:nu există un manual să te înveţe cum să acţonezi în mediul privat lin permanenţă apar lucruri noi,legislaţia se schimbă intervin si factori de concurenţă şi tot timpul trebuie să găseşti soluţii care să te facă să mergi mai departe

 

Nelu Bălaşa:Trainingurile sunt importante?

Daniel Purcărea:Depinde cine le face.Dacă le face un om bun sunt foarte importante,dacă nu le face un om bine pregătit şi care să aibă expertiyă în domeniul acela nu cred că sunt importante. De-a lungul timpului în 10 ani de zile am făcut enorm de multe trainingurimarketing,negocieri,comunicare

Au fost momente când m-am culcat la 7 de dimineaţă m-am trezit la 9 şi apoi m-a ţinut trainnerul în priză până la ora 7 seara şi l-am aplaudat şi au fost traininguri când mi-am pierdut interesul după 15 minute.

 

Nelu Bălaşa:Cum priveşti afacerile, mediul de business din Călăraşi?

Daniel Purcărea:Eu sunt de părere că suntem în curs de dezvoltare. Eu  activez în mai multe domenii .Dacă mă refer la farmacie,domeniul bancar sunt domenii dezvoltate,destul de bine puse la punct.Şi activez în alte două domeniicare sunt mai la început: mă refer aici la vânzarea de haine şi  la alimentaţia publică. Mediul de afaceri este marcat de schimbări legislative destul  de puternice care ne afectează în ultimile luni cu autorizaţiile de pompieri dar în permanenţă sunt schimbări de la lună la lună apare câte o schimbare majoră.

Adaptabilitate principala abilitate, să te adaptezi vremurilor şi oamenilor.

Sunt un om  care îmi place să risc dar îmi place să risc calculat. Încerc cât de mult pot să nu intru în conflict cu nimeni şi aici mă refer la autorităţi, să nu fac paşi greşiţi. Dacă nu ai o activitate care să respecte exigenţele legale şi organizatorice,dacă nu eşti bine pregătit   aceste schimbări te pot pune pe butuci.

În România lucrurile au o puternică latură socială şi conducătorii şi oamenii de rând. Cel mai simplu mod de  a ieşi în faţă ca şi conducător ca simplu cetăţean cel mai simplu e să primeşti ceva de pomană.

Competiţia dincolo de toate e cea care reglează lucrurile.

 

Nelu Bălaşa:Cum vezi raportul acesta dintre busniss-uri şi protecţia socială

Daniel Purcărea: Fac parte dintr o asociaţie (Lions) care nu are scopuri politice Efectiv şi strict la Călăraşi principalul nostru obiectiv este  să încercăm să ajutăm comunitatea  şi am reuşit să facem lucruri  benefice şi cu impact mai mic şi cu impact mai mare,am reuşit să aducem în 2013, 40 de paturi hidraulice,donaţie de la un spital din Franţa care erau într-o sare impecabilă,care la nivelul de echipare pe care-l avea spitalul judeţean erau clar un avantaj,era un plus pentru spital

 

Făcând tot felul de acţiuni de caritateam reuşit să strângem nişte bani pentru secţia de pediatrie, am cumpărat aparatură pentru urgenţa de la .Când ajungi un om bolnav sau intr o situaţie nefericită e ok când ajuţi unul care poate  s-ar putea să-l înveţi rău

Nelu Bălaşa:Afaceri,societate civilă,politică …de ce?

Daniel Purcărea: Nu fac afaceri pentru bani fac afaceri pentru bucuria de a desfaşura o activitate in care oamenii se simt bine si fac lucruri utile pentru oameni. În afaceri am intrat pentru că am vrut,să-mi creez o situaţie mai bună atât mie cât şi celor cu care muncesc. Am  o latură spre lucrurile de întrajutorare care vine din educaţie şi din… foarte mult timp singurul meu job a fost vânzarea de medicamente şi am întâlnit mulţi oameni care aveau nevoie de ajutor, acest lucru m-a sensibilizat. În politică am intrat dintr-un spirit de revoltă datorită unor lucrări care s-au executat pe stradă ,unde locuiesc,lucrări de mântuială ,asta se întâmpla undeva în 2011. Am intrat în politică cu  cu intenţia să fac o schimbare.După ce am ajuns în situaţia să nu  mai vorbesc din exterior, din interior am văzut că lucrurile nu sunt aşa de simple cum par de afară şi că există mari aşteptări.

 

Nelu Bălaşa:De ce îl susţii pe Dan Drăgulin?

Daniel Purcărea: Am intrat în politică  cu Drăgulin,sau la rugăminte lui,m-a convins  am respectul şi consideraţia necesară pentru omul Drăgulin şi credinţa că are pregătirea şi capacităţile necesare să conducă binele destinele comunităţii călărăşene, cred că e omul care poate să facă treabă şi care îşi doreşee să facă treabă.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page