Evenimente, Ultimile Știri — iulie 4, 2017 at 19:45

Daniel Drăgulin:Vasile Iliuță se crede primarul municipiului Călărași

by

DSC_7389

 

Vasile Iliuță se crede primarul municipiului Călărași,a declarat pentru Argument, Daniel Drăgulin

și a continuat:

Nu ne asumăm declarațiile și acțiunile,inițiativele , dilentantismul și voluntarismul  lui Vasile Iliuță  în ceea ce privește  dezvoltarea municipiului  Călărași.

Vasile Iliuță nu are nici competențe,nici atribuții și nici calitate oficială să se exprime pentru Călărași.El nu este primarul municipiului Călărași. Cu atât mai mult nu poate arunca în derizoriu un consiliul local și un aparat administrativ al primăriei care se preocupă de dezvoltarea municipiului Călărași.

Acțiunile și declarațiile din ultimul timp ale președintelui consiliului Județean sunt cel puțin  gesturi inamicale,dacă nu rău intenționate dar sigur este o depășire a  atribuțiilor.Declarațiile sale arată necunoaștere a modului de funcționare a administrației publice locale și a modului de accesare a fondurilor europene în administrația publică.

Ca să mă refer numai la acțiunea propagandistică „schițele de dezvoltare.” Este o acțiune voluntaristă , hei-rupistă, de imagine făcută pe bani publici,pentru promovarea elucrubrațiilor nefezabile.

Consiliul județean nu poate aplica pentru proiectele de regenerare urbană și nici pentru teritoriul aparținând municipiului Călărași.

Acest voluntarism reflectă neputința și lipsa de proiecte pentru județul Călărași și încalcă nepermis normele și exigențele activității în administrația publică,Vasile Iliuță și cei din preajma lui.

Municipiul Călărași are o strategie de dezvoltare  și un portofoliu de proiecte  aprobate de consiliul municipal după care acționează.  Este un proces colectiv,care implică mulți factori și multe resurse și care este definit în conformitate cu exigențele administrație publice locale,cu cerinéle guvernan și cu normele și exigențele de elaborare și finanțare.

Ele sunt publice și sunt rolul gândirii  primărie și consultării cu cetățenii.

Bine ar fi ca Vasile Iliuță să se preocupe de problemele consiliului județean și ale județului și să rezolve odată cu spitalul județean,unde face numai improvizații, a încheiat Daniel Drăgulin-Primarul municipiului Călărași și președintele PNL șeful politic al lui liuță.

 

a consemnat,

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page