Evenimente, Ultimile Știri — august 8, 2014 at 15:17

Dan Voiculescu condamnat la 10 ani de închisoare

by

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat vineri la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării ICA de către Curtea de Apel Bucureşti, pentru spălare de bani şi un prejudiciu de 60 milioane de euro. În acelaşi timp, directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare. Alte zece persoane au primit pedepse cu executare sau cu suspendare, cuprinse între trei şi şapte ani de închisoare. Instanţa a decis şi confiscarea proprietăţilor puse sub sechestru şi aflate pe numele lui Dan Voiculescu şi a celorlalţi inculpaţi. A fost instituit sechestru şi pe sediul Antenei 3. De întreaga procedură de recuperare a prejudiciului şi de sechestru se ocupă DNA, sub conducerea Laurei Codruţa Kovesi.

voiculescuGândul a inventariat ce mai pot face avocaţii lui Voiculescu şi ce se poate întâmpla după pronunţarea sentinţei. O analiză a dosarului ICA şi a sentinţei de condamnare din fond arată că în afacerea ICA, Dan Voiculescu, a intrat în posesia unei proprietăţi evaluate la 60 de milioane de euro pentru care a plătit 100.000 euro, adică de 576 de ori mai puţin, potrivit procurorilor.

Pe sediul Antenei 3 a fost dispus sechestrul, potrivit deciziei de astăzi a judecătorilor.  De această procedură se ocupă tot DNA-ul.

Instanţa a decis şi confiscarea proprietăţilor puse sub sechestru şi aflate pe numele lui Dan Voiculescu şi a celorlalţi inculpaţi. Instanţa a mai dispus recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro. Acţiunile deţinute de Dan Voiculescu la ICA şi donate fiicelor lui vor fi confiscate. Totodată, instanţa a mai decis şi confiscarea specială a 3,5 milioane de dolari de la Dan Voiculescu şi confiscarea extinsă din conturile sale şi de la firmele la care este acţionar, inclsuiv offshore-urile dinj afara ţării. Instanţa a dispus ca DNA să se ocupe de confiscare, sub coordonarea procurorului şef Laura Codruţa Kovesi.

Sentinţele anunţate personal de judecătoarea Camelia Bogdan sunt următoarele:

Dan Voiculescu: 10 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani
Corneliu Popa: 8 ani de închisoare cu executare
Jen Cătălin Sandu: 6 ani de închisoare cu executare
Gheorghe Mencinicopschi: 8 ani de închisoare cu executare
Sorin Pantiş: 7 ani de închisoare cu executare
Vlad Nicolae Săvulescu: 6 ani de închisoare cu executare
Constantin Baciu: 4 ani de închisoare cu suspendare
Alexandru Petre: 3 ani de închisoare cu suspendare
Grigore Marinescu:  3 ani de închisoare cu suspendare
Flavius Adrian Pop: 5 ani de închisoare cu executare
Vica Ene (fostă Udrea): 3 ani de închisoare cu suspendare
Gheorghe Sin: 4 ani de închisoare cu suspendare

sursa:gandul.info

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page