Evenimente, Ultimile Știri — martie 19, 2014 at 17:33

Dan Cristodor Preşedinte PSD Călăraşi

by

Motto: când vrei să faci politică te uiţi câţi oameni ai în spate nu câţi bani ai în buzunar

269269_471651202904816_440899889_n

 Mult timp PSD Călăraşi, a fost ca Ucraina în aceste vremuri, teatru de război pentru interesele altora.

Aceste zile pune la încercare organizaţia judeţeană Călăraşi a PSD. Şi-a găsit liderul. PSD-ul călărăşean se află în faţa unei cotituri, aceea în care după mult timp să aibă un preşedinte pământean.

Teoria spune că există o diferenţă fundamentală între preşedinte şi lider. Preşedintele are o autoritate formală, liderul are o autoritate informală. Dacă cele două calităţi coincid atunci rezultă o organizaţie de succes .

Preşedintele • Activează în interiorulpartidului • Autoritate formală;• Rezultate pe termen scurt şi mediu• Are subordonaţi • „Administrează“partidul • Proceduri, control, regulamente.

Liderul Are adepţi• Stabileşte misiunea organizaţiei de partid• Inspiraţie, indică direcţia de urmat• Setează rezultate pe termen lung• Activează în exteriorul companiei• Autoritate informală

 Preşedintele executiv  al PSD Ştefan Ion a făcut o descriere “avant la lettre” a preşedintelui dorit de PSD-iştii călărăşeni: Organizaţia PSD Călăraşi va funcţiona  dacă preşedintele va fi tânăr, din Călăraşi, să nu fie impus din altă parte şi să fie dorit de oameni. Preşedintele PSD nu trebuie să fie arogant, să vorbească şi să se comporte frumos cu oamenii şi să explice acţiunile şi atitudinile politice.

În aceste moment este pe punctul să se desăvârşească reconstrucţia PSD începută de Ion Ştefan, Virgil Diaconu, Sergiu Manole, Roxana Paţurcă, Sorin Vrăjitoru, Marius Sbârcea, Samoilă Ion, Marius Dulce, Denisa Jilăveanu, Gheorghe Pavel, Ionela Muha, Eugen Ilie, Florian Dinu, Marian Ichim, Vasile Petrache, Ion Ene, Cristi Trandafirescu, Dan Dragnea şi Maricel Cozmâncă şi mulţi alţii, o echipă care a creat o susţinere puternică pentru Dan Cristodor. Organizaţia municipală a PSD cu toate cele 51 de organizaţii din jurul secţiilor de votare cât şi cele 54 de organizaţii din judeţ au fost create de o echipă din care a făcut parte şi Dan Cristodor. Toate aceste organizaţii, cea mai mare parte a primarilor PSD, toţi consilierii municipali din Călăraşi şi judeţeni ai PSD îl susţin pe Dan Cristodor. Această echipă a muncit tenace, consecvent tăcut, fără beneficii de imagine, a reconstruit organizaţii, relaţii între oameni, a reconstruit încredere în PS D, a adus membrii noi, a format activişti au muncit pentru partid şi echipă în timp ce alţii au alergat pe lângă pistă ,au muncit pentru propria imagine.

Funcţia de Preşedinte a PSD  Călăraşi este râvnită pe rând şi pe surse (vorbeşte lumea) şi de Daniel Florea, Liviu Muşat, Constantin Tudor,Vasile Iliuţă, Maria Dragomir şi de alţii, care nu s-au exprimat sau care nu au fost propuşi.

Sigur că în funcţie de interese sau de informaţii, de preferinţe în spaţiu public s-au vehiculat mai multe ipoteze şi diverşi cetăţeni pariază diferit. În aceste momente, însă, Dan Cristodor are  o largă susţinere atât la centru cât şi în teritoriu. El a inspirat încredere conducerii centrale cât şi majorităţii membrilor PSD din judeţul Călăraşi. El este susţinut puternic şi de ministrul Dan Şova.

Toţi cei subliniaţi sunt oameni valoroşi, titraţi şi cu background profesional şi politic. De data aceasta este însă rândul lui Cristodor. Este cea mai largă susţinere pe care a avut-o vre-un PSD-ist de la căderea lui Tărăcilă încoace. Cristodor este şi un om deosebit. De aceea eu merg pe mâna lui. Dan Cristodor lider PSD Călăraşi.

Sorin Vrăjitoru a declarat pentru Argument: V-aţi îndoit vreo clipă că aş susţine pe altcineva decât pe Dan Cristodor?

Virgil Diaconu: Vrei să faci politică, te uiţi câţi oameni ai în spate nu câţi bani ai în buzunar.

Ion Iacomi: I-am spus lui Daniel Florea că îl susţin pe Cristodor.

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page