Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — iulie 8, 2016 at 16:38

Dacian Cioloș este decis să schimbe modul de funcționare al APIA

by

Schimbări la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Fermierii vor fi implicați direct în activitatea funcționarilor APIA prin înființarea unui consiliu consultativ din care să facă parte  reprezentanţi ai organizaţiilor agricultorilor!

Dacian-CiolosPremierul Dacian Cioloș este decis să schimbe modul de funcționare al agenției de plăți. „Mă gândesc să organizăm, pe lângă APIA, un consiliu consultativ, din care să facă parte reprezentanţi ai organizaţiilor agricultorilor, la fel cum avem comitetul de monitorizare pentru PNDR, care se întruneşte periodic, o dată la câteva luni, în care conducerea pe dezvoltare rurală discută cu comitetul de monitorizare măsurile şi programele care se implementează. (…) Chiar dacă plăţile directe şi ceea ce face APIA au un alt specific, cred că ar fi foarte util ca această comunicare între APIA şi agricultori să fie una directă şi să fie una formalizată într-un anumit fel„, a spus Cioloş astăzi la Forumul Internaţional al Alimentaţiei: Investim în viitorul agriculturii.

Prim-ministrul Cioloş a precizat că în acest sens va fi propus, în următoarele săptămâni, un proiect de modificare a legii de funcţionare a APIA.

În săptămânile următoare, o să vă propunem un proiect de modificare a legii de funcţionare a Agenţiei de Plăţi, în care să introducem şi această structură, care să fie una formală consultativă şi care să ne permită pe viitor să putem discuta toate lucrurile astea, inclusiv atunci când apar probleme şi mai ales atunci când apar probleme din cauza proastei funcţionări a administraţiei, ele să poată să fie discutate într-un cadru organizat şi nu doar speculate politic, pentru că eu cred că pe termen lung asta nu foloseşte nimănui„, a explicat Cioloş.

Sursa: agrointel.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.