De prin lume adunate — septembrie 2, 2014 at 20:38

Dacia Sandero RS: Renault promite că primul hot-hatch Dacia vine în 2015

by

Francezii de la Renault lucreaza din greu la dezvoltarea unei versiuni de performanta a modelului Dacia Sandero. Primul hot-hatch din istoria companiei de la Mioveni va fi lansat pe piata chiar in cursul anului viitor, dupa cum afirma insusi Patrice Ratti, seful diviziei Renault Sport.

dacia sanderoO serie de zvonuri cu privire la posibilitatea lansarii pe piata a unui model sport de la Dacia au tot circulat pe internet de-a lungul ultimilor ani, insa nici unul dintre acestea nu s-a materializat pana acum. Situatia se va schimba totusi in urmatoarea perioada de timp, drept pentru care le recomandam celor care visau la un astfel de automobil sa nu isi piarda inca speranta. Motivele noastre de bucurie se datoreaza unei declaratii recente facute de catre seful diviziei

Renault Sport pentru publicatia britanica Autocar, din care reiese ca o versiune de performanta a hatchback-ului Sandero se afla deja in lucru. Mai mult de atat, se pare ca francezii iau in considerare un astfel de tratament si pentru crossover-ul Sandero Stepway.

Din pacate, avem de impartit si cateva vesti proaste, informatiile disponibile la acest moment indicand ca nici unul dintre cele doua automobile – asta in cazul care vor prinde viata ambele proiecte, nu va fi disponibil la vanzare in Europa, oficialii companiei din Hexagon preferand sa se concentreze asupra pietelor in curs de dezvoltare, precum Rusia sau Brazilia.

Debutand in premiera mondiala in cursul anului 2015, viitoarea Dacia Sandero RS va avea parte de o noua motorizare, diferita de cele oferite actualmente de hatchback-ul construit la Mioveni. Conform aceluiasi Patrice Ratti, valorile maxime nu vor fi chiar dintre cele mai impresionante, deoarece “un Sandero este mai usor decat un Clio, astfel ca nu ai nevoie chiar de atata putere”.

sursa:4tuning.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page