Politica locala, Politica naţională — iunie 4, 2019 at 10:00

Daca PNL vrea sa fie realist, nu prizonier al propriei admiratii …

by

PNL isi clameaza victoria cu un ton cu muuult exagerat fata de realitate. Da, PNL a obtinut primul loc, dar chinuit. In 2016 lua 19%, acum are aproape 27%, adica 8 procente in plus si mai putin de 4 procente in fata PSD. Opt procente dupa o guvernare atat de detestata de romani incat a scos la vot un numar impresionant de oameni?

Ca sa clameze o victorie zdrobitoare, la aceasta prezenta, PNL ar fi trebuit sa aiba un scor cu 3 catre 4 in fata, iar diferenta fata de PSD sa fie de cel putin 10 procente. Asta daca PNL vrea sa fie realist, nu prizonier al propriei admiratii.

Cat despre compozitia scorului sau, vreo 4 procente sunt ale lui Rares Bogdan pe persoana fizica, iar preponderent sunt ruralul si urbanul mic. La fel ca PSD, PNL nu are trecere in urbanul mare, mai ales in Bucuresti, unde scorul liberalilor este lamentabil si unde vor avea nevoie de ani de zile sa inlature blatul mizerabil de la toate nivelurile administratiei.

Acest scor ar trebui sa fie pentru PNL doar un inceput de drum a carui continuare depinde in mod esential de capacitatea acestui partid de a se reforma profund, de a schimba figuri, practici, mentalitati. Eu chiar am suspiciunea ca, dincolo de bezele si imbratisari, Rares Bogdan este pentru multi un real pericol care trebuie anihilat cat mai repede dupa ce si-a facut datoria.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page