Anunţuri, Ultimile Știri — februarie 19, 2014 at 20:18

Cuțitul USD taie pâinea în CJ

by

1010435_478332592249427_1507918346_nDeși părea unanimă era  că Filipescu este stăpânul absolut al Consiliului Județean, iată că după formarea noii alianțe electorale USD(PSD+UNPR+PC), balanța în cadrul CJ s-a schimbat în totalitate, astfel: șase consilieri PSD, plus cinci UNPR, plus 2 PC,  înseamnă matematic 13! Dacă punem la socoteală faptul că Emil Mușat de la PDL votează obligatoriu împotriva PNL, și faptul că cei doi consilieri PNȚCD nu sunt de vânzare așa ușor cum crede Filipescu, iată că s-a făcut majoritatea! Asta, ca să nu mai punem la socoteală cele patru voturi ale Mariei Dragomir de la PPDD, voturi pe care liberalul Răducu nu poate fi sigur niciodată. Mai degrabă cele patru voturi ar pleca către PSD ținând cont de faptul că PSD a cedat PPDD-ului locurile de la cultură și arhivă, iar PNL nici nu i-a băgat în seamă.

Consecințele acestei răsturnări pot face mari daune PNL-ului. Mai mult ca sigur noua coaliție va face ”jocurile”, adică vor trece la vot numai proiecte de hotărâri elaborate în birourile USD+PPDD, adică mai nimic pentru PNL! Probabil că și funcțiile de prin Ecoaqua sau chiar CJ vor intra în discuții. Pericolul pentru Filipescu & Co este extrem de mare. Un singur semn de slăbiciune al lui Filipescu și semnalul că nu mai are controlul CJ este egal cu dezintegrarea PNL Călărași, iar ideea de cel mai tare județ PNL din ţară o să fie o poveste frumoasă.

Filipescu știe ce pericol îl așteaptă. Tocmai de aceea, întors din concediul de trei săptămâni, marți, a avut primele întâlniri cu consilierii județeni Violeta Pascu de la UNPR  Petcu și  de la PPDD. Ce le-a promis știu numai ei, însă e lesne de ghicit ce au vorbit. Important este ca aceste discuții să fie știute și de liderii partidelor în cauză, altfel ar fi un joc urât.

Cuțitul USD are de acum mai mult de 15 cm!

Responsabilul cu speranţa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page