Politica, Politica naţională — octombrie 22, 2014 at 21:40

Curtea de Apel Alba a decis că președintele PNL, Klaus Iohannis, nu se află în situație de incompatibilitate

by

Alianța Creștin-Liberală ia act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de a fixa termen in dosarul președintelui PNL, Klaus Iohannis, pe data de 18 noiembrie 2014.

Klaus 23 octPe 18 noiembrie, în conformitate cu art. 493 din Codul de procedură civilă, care reglementează procedura de filtrare a recursurilor, la ÎCCJ se va întruni completul de filtru, în camera de consiliu, pentru examinarea recursului ANI și pentru a analiza punctele de vedere ale părților referitoare la admisibilitatea recursului depus de ANI.

Admisibilitatea în principiu presupune doar verificarea unor condiții de formă și nu are legatură cu fondul cauzei, iar aceasta este o etapă preliminară obligatorie până la noul termen pe care ÎCCJ îl va fixa pentru soluționarea recursului pe fond.

Reamintim faptul că în primă instanță, Curtea de Apel Alba a decis că președintele PNL, Klaus Iohannis, nu se află în situație de incompatibilitate, soluție care avem convingerea, cunoscând speța, că va fi conservată și de către ÎCCJ.

Alianța Creștin-Liberală respinge declarațiile mincinoase ale lui Victor Ponta, candidatul PSD, care, în stilul caracteristic, punând presiune asupra justiției, încearcă să inducă în eroare opinia publică, acuzându-l pe prezidențiabilul ACL de tergiversarea dosarului. În realitate, Klaus Iohannis nu a solicitat niciodată amânarea judecării acestui caz, a depus toate documentele în termenele fixate de instanță, cea care a stabilit termenele fiind instanța supremă.

Deși acest dosar a fost folosit împotriva lui Klaus Iohannis de către adversari ca temă de campanie electorală, îi asigurăm pe toți românii că soluția de la ÎCCJ va arăta încă o dată faptul că prezidențiabilul ACL face un alt fel de politică si că are respect pentru lege și cetățeni.

Facem un apel la electorat să nu cadă în capcana întinsă de propaganda mincinoasă a celor care se tem de Klaus Iohannis și să nu plece urechea la manipulările grosolane. În ciuda faptului că mulți și-au dorit să îl scoată din cursă, Klaus Iohannis nu numai că este candidatul cert al ACL, dar va și câștiga aceste alegeri prezidențiale.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page