Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — iunie 18, 2014 at 11:00

Curtea Constituţională i-a răspuns lui Victor Ponta la scrisoarea privind Legea insolvenţei

by

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a raspuns, marti dupa-amiaza, scrisorii transmise de premierul Victor Ponta cu privire la emiterea motivarii deciziei in cazul Legii insolventei, care trebuie ulterior transmisa presedintelui Romaniei in vederea promulgarii.

augustin-zegrean-presedinte-CCRPresedintele CCR, Augustin Zegrean, ii transmite premierului sa mai astepte, afirmand ca termenul de redactare a acesteia este “de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii” deciziei, aceasta din urma fiind 21 mai. Decizia va fi comunicata presedintelui Romaniei si se va publica in Monitorul Oficial, mai precizeaza Curtea Constitutionala.

Augustin Zegrean, i-a raspuns marti premierului Victor Ponta cu privire la emiterea motivarii deciziei in cazul Legii insolventei, care trebuie ulterior transmisa sefului statului in vederea promulgarii actului normativ, ca termenul de redactare a acesteia este “de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii” deciziei, aceasta din urma fiind 21 mai.

Premierul Victor Ponta i-a transmis marti o scrisoare presedintelui Curtii Constitutionale, in care afirma ca netransmiterea catre seful statului a deciziei CCR privind Legea insolventei “este de natura sa genereze neincasarea unor venituri considerabile de catre bugetul de stat”.

In raspunsul la solicitarea formulata de premier, postat pe site-ul Curtii, Augustin Zegrean precizeaza ca, “potrivit dispozitiilor art.60 alin.(1) teza a doua din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, termenul de redactare a actului jurisdictional este de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii. Dupa redactare, decizia va fi comunicata Presedintelui Romaniei si se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.

“Folosesc acest prilej, domnule prim-ministru, spre a va asigura de inalta consideratie a Curtii Constitutionale”, afirma Zegrean in incheiere.

Reamintim ca premierul Victor Ponta i-a adresat, marti, o scrisoare presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean. In aceasta arata ca netransmiterea catre presedintele Traian Basescu a deciziei privind Legea insolventei, procedura care sa permita promulgarea actului, genereaza neincasarea unor venituri, potrivit documentului transmis MONDO NEWS.

Premierul Ponta acuza existenta unei “neglijente grave” pe traseul CC-Presedintie si a unui “circuit de interese” care blocheaza Codul insolventei, el aratand ca le va scrie lui Traian Basescu si Augustin Zegrean pentru a-i ruga sa urgenteze promulgarea acestui act normativ.

Ponta a spus ca in 2013 Guvernul a aprobat prin OUG noul Cod al insolventei, iar CC a transmis ca este foarte buna legea, dar este necesara adoptarea prin lege, in Parlament. “Deci au trecut cateva luni in care evazionistii s-au bucurat foarte tare. S-a aprobat prin Parlament, dar a fost contestata de colegii liberali, adica exact cei care facusera OUG cand erau la guvernare. Am inteles si asta. Au trecut patru saptamani, se implinesc poimaine, de cand CC in unanimitate a respins contestatia PNL si totusi Codul insolventei nu este promulgat. Eu pot sa cred aici ori ca este vorba despre o neglijenta grava, pentru ca sunt patru saptamani in care noi nu putem sa incasam bani la bugetul de stat, fie ca e ceva mult mai rau decat atat”, a precizat Ponta.

El a aratat ca presedintele Traian Basescu spune ca nu poate promulga legea pentru ca nu a primit motivarea de la CC, in timp ce CC precizeaza ca nu a avut timp sa scrie motivarea. “Noi facem rost de bani daca acest circuit de interese care a blocat modificarea Legii insolventei anul trecut si care blocheaza si azi, cand vorbesc, reusim sa-l rupem si de acolo o sa obtinem foarte multi bani care sa acopere si CAS si alte lucruri”, a spus Ponta.

Sursa: mondonews.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page