Mâncare şi Băutură — ianuarie 18, 2014 at 12:42

Curcan cu rodii

by

Ingrediente pentru 8 porții
•1 curcan (cca 3 kg)
•2 portocale
•1 lămâie
•100 g bacon
•1/2 legătură verdețuri asortate
•sare, piper
•2 linguri ulei de măsline
• 4 felii pastramă împănată afumată
•500 ml vin alb
•6 căței de usturoi
• 2 linguri unt
• 4 rodii

Curcan-rodii

Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se taie felii citricele. Se taie cuburi baconul. Curcanul se umple cu 1/2 din cantitatea de verdeață, citrice și bacon, iar deschiderea se coase cu ață. Se freacă pasărea cu sare și piper, se unge cu ulei și se așază deasupra felii de pastramă; se așază într-o tavă. Se adaugă res­tul de verdeață și se coace carnea la cuptor 30 min. Se stropește din când în când cu vin din tavă. Se toacă usturoiul și se adaugă la verdeață. Se așază deasupra păsării fulgi de unt și se mai coace 90 min. Se stropește din când în când cu sos din tavă. Se stoarce sucul de rodii și se toarnă peste carne; se mai coace 60 min.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page