Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 3, 2015 at 14:39

Curajul jurnaliştilor este demn de toată aprecierea

by

ambasada-suaCurajul jurnaliştilor “de a descoperi adevărul indiferent de mărimea pericolelor la care se expun, indiferent de câte eforturi se fac pentru a-i reduce la tăcere”, este demn de toată aprecierea.

Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA, a transmis de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei un comunicat de presă, în care afirmă că meseria de jurnalist poate fi “periculoasă” şi că libertatea presei este “sub asediu”.

“Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat această zi (3 mai – n.r.) pentru sărbătorirea libertăţii presei şi apărarea independenţei jurnaliştilor. De asemenea, e o zi în care îi comemorăm pe cei care şi-au pierdut viaţa, făcându-şi datoria de reporter. Jurnalismul poate fi periculos. În 2014, cel puţin 60 de jurnalişti au fost omorâţi şi mulţi alţii răniţi, hărţuiţi, arestaţi sau ameninţaţi. Au fost ucişi în timp ce îşi exercitau profesia sau asigurându-se că transmit publicului informaţii despre situaţii dificile sau periculoase”, spune Dean Thompson, potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de reprezentanţa diplomatică a Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Potrivit lui Thompson, curajul jurnaliştilor “de a descoperi adevărul indiferent de mărimea pericolelor la care se expun, indiferent de câte eforturi se fac pentru a-i reduce la tăcere”, este demn de toată aprecierea.

“Libertatea presei, fie că e simbolizată de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu. Împreună, trebuie să facem toate eforturile pentru a asigura libertatea presei, libertatea de expresie şi să reiterăm promisiunea noastră de a lupta pentru democraţie şi libertate”, a mai precizat Thompson.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page