People-Passion-Performance — septembrie 1, 2017 at 17:24

Cum un oraș se conectează la start-up-uri și la administrația orașului

by

Călărași Smart-City primul pas: să fim atenți la opiniile locuitorilor!

 

Autoritățile publice din orașul american Chicago au decis că locuitorii trebuie să știe totul despre activitățile Primăriei. În acest scop autoritățile au lansat platforma web și aplicația pentru Smartphone MetroPulse. Astăzi locuitorii din Chicago de oriunde și la orice oră pot afla stadiul și responsabilii de implementarea activităților punctate în strategia de dezvoltare locală. Ca rezultat – mai puține necunoscute, mai puțină zvonistică, mai multă publicitate pentru eroi.

Opiniile locuitorilor trebuiesc înregistrate și relatate complet, indiferent de numărul persoanelor care le împărtășesc. Părerile minoritare trebuiesc relatate pentru o prezentare completă a dezbaterii și în semn de respect față de adepții acestora.

Un grup de oameni stau la o masă în timpul unei întâlniri de afaceri într-un birou luminos și modern. Echipa vorbește de afaceri, în timp ce diagramele pot fi văzute atârnate pe perete. În fundal se văd ferestre mari luminoase.

A group of people is sitting at a table during a business meeting in a bright, modern office. The team is talking business while pie charts can be seen hanging on the wall. Big bright windows are seen in the background.

A group of people is sitting at a table during a business meeting in a bright, modern office. The team is talking business while pie charts can be seen hanging on the wall. Big bright windows are seen in the background.

Acesta este un birou de oaspeți al primarului Edwin Lee din San Francisco, California.

În timpul celor aproape 30 de ani de guvernământ, am avut șansa de a lucra alături de nenumărați colegi strălucitori și oameni strălucitori. Orașul San Francisco înflorește datorită dăruinței, angajamentului și hotărârii celor 30.000 de angajați ai săi.

În timp ce forța noastră de lucru talentată face lucruri grozave în fiecare zi, există întotdeauna loc pentru îmbunătățire și inovație. În mod constant, facem evaluări interne cu privire la modalitățile de eficientizare a performanței, dar uneori este necesar să ne uităm în afara guvernului pentru a vedea cele mai bune practici.

Aceasta a fost motivația din spatele programului Startup in Residence (STIR), o colaborare inovatoare între orașul și județul San Francisco și companiile noastre de pornire. Prin intermediul STIR, echipele de proiect de la firmele de tehnologie se angajează în sesiuni de 16 săptămâni menite să facă guvernul local mai eficient, mai inovator și mai productiv. Aceste echipe oferă expertiză tehnică, experiență de afaceri și noi abordări pentru a ne ajuta să abordăm provocările și problemele cu care se confruntă guvernele orașelor.

Vom vedea deja o mare revenire în acest demers.Ca rezultat al STIR, am modernizat și am digitizat sistemul nostru de asistență parentală, reducând timpul de așteptare pentru potențialii părinți cu până la 50%. Am proiectat de asemenea o aplicație smartphone care facilitează pasagerii cu deficiențe de vedere să navigheze pe Aeroportul Internațional San Francisco și am dezvoltat un instrument care va ajuta la evaluarea clădirilor deteriorate în urma unui cutremur.

În timp ce suntem norocoși să trăim în inima orașului Silicon Valley, cu acces direct la companii de inovație inovatoare, știm că STIR poate avea succes în zone din întreaga țară. Orașele reprezintă componentele democrației, iar o parte a acestui spirit creativ este creată prin explorarea unor noi parteneriate cu sectorul privat. Am văzut deja cât de succes este acest program în alte orașe din California de Nord. În San Leandro, STIR a ajutat la îmbunătățirea modului în care orașul poate urmări ce servicii folosesc rezidenții. Departamentul de Poliție de la West Sacramento a profitat de STIR pentru a obține informații mai exacte despre locuitorii locali care se ocupă de lipsa de adăpost.

Cu acces la o tehnologie mai bună, aceste orașe își îmbunătățesc serviciile pentru a răspunde mai bine nevoilor rezidenților locali și pentru a le folosi mai ușor. Știm cât de mare poate fi STIR și credem că modelul are un mare potențial dincolo de zona Bay, motiv pentru care noi dezvoltăm STIR în întreaga țară. Invităm orașe să ni se alăture pe măsură ce căutăm să transformăm guvernul. Orasele pot afla mai multe și se pot aplica aici. Sperăm să extindem acest program în 100 de orașe, oferind STIR unui set divers de comunități. Vrem ca STIR să fie utilizat de orașe mari și mici și în zone ale țării care au opinii politice diferite. Suntem încrezători că acest program poate avea succes indiferent de locul în care are loc. Până la începutul anului viitor, vom anunța care orașe vor participa la program și ce întreprinderi vor fi angajate. De la crearea de locuințe la prețuri accesibile la menținerea parcurilor la străzile de pavaj, guvernul orașului poate lăsa să aibă efecte pozitive asupra vieții locuitorilor săi. Cu ajutorul STIR, putem face aceste impacturi mai semnificative și de lungă durată.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page