Politica — noiembrie 12, 2016 at 22:03

Cum se vede victoria lui Trump în jurul lumii

by

Din America Latină, Președinții Columbiei și Braziliei, Juan Manuel Santos și Michel Temer, au trimis un mesaj salutar imediat după anunțata victorie a lui Donald Trump în Statele Unite.

donald-trumpPreședintele de facto al Braziliei, Michel Temer, a declarat că Trump ar trebui să ia în considerare aspirațiile “tuturor oamenilor” și a mai adăugat ca “victoria sa nu va afecta relația dintre cele două țări”.

Ministra de Externe a Argentinei, Susana Malcorra, l-a felicitat pe magnat, fără a-și ascunde dezamăgirea fata de înfrângerea candidatului democrat Hillary Clinton, după cum reiese dintr-un interviu acordat de aceasta unui post local de televiziune.

Avem semnale și de pe continentul asiatic: China speră să lucreze cu noul guvern american pentru a menține “dezvoltarea stabilă și echilibrată” a relațiilor bilaterale. “Sperăm că noul guvern american sa poata lucra cu Republica Populara Chineza spre o mai buna colaborare de care vor beneficia ambele popoarele ale celor două țări”, a declarat Purtătorul de Cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang.

Președintele al Republicii Islamice Iran, Hassan Rohani a declarat că Donald Trump nu poate dauna acordului nuclear.

La rândul sau, Șeful diplomației de la Teheran, Mohammad Javad Zarif a semnalat într-un interviu pentru agenția iraniana de presa IRNA ca “noul Președinte american trebuie să înțeleagă realitățile lumii de astăzi și să încerce să se adapteze la evoluțiile internaționale”.

Ciprian Dorel POP

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page