Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — aprilie 23, 2014 at 15:00

Cum se transformă femeia şi bărbatul în timpul orgasmului

by

Dacă ne întrebăm ce este un orgasm, cu siguranţă vom găsi răspunsuri foarte diferite, deoarece fiecare persoană are propria sa viziune. Tu cum l-ai descrie? Ce este un orgasm pentru tine? Dacă până acum nu te-ai întrebat, opreşte-te pentru o clipă şi încearcă să îl descrii. Cu siguranţă răspunsul te va surprinde!

relatieRăspunsul sexual al partenerilor nu se restrânge doar  la transformările şi la etapele studiate intens de cercetătorii Masters şi Johnson – excitarea, platoul, orgasmul şi revenirea – ci şi la senzaţiile şi starea de spirit pe care ne-o oferă acest moment de maximă intensitate.

Atunci când o femeie se apropie de orgasm, ritmul întregului organism este accelerat. Respiraţia, pulsul şi tensiunea arterială cresc până ating apogeul, dar senzaţiile pe care fiecare femeie le experimentează în timpul orgasmului sunt diferite în funcţie de durată şi intensitate.

Cu ajutorul rezonanţei magnetice nucleară s-a stabilit că, activitatea cerebrală creşte proporţional cu actul sexual. Substanţa numită dopamină este responsabilă de dorinţa partenerilor de a experienta cât mai multe lucruri.

Sistemul nervos joacă un rol important deoarece trimite în mod constant semnale de plăcere.

Semnalele primite de organele de simţ sunt trimise mai apoi către creier şi din acest motiv oamenii îşi pierd controlul în timpul orgasmului.

În cazul bărbaţilor se constată o creştere a comportamentului agresiv, femeile având deseori mişcări inconştiente.  Anumite zone ale creierului femeilor sunt “inchise” complet in timpul unui orgasm. Există studii care susţin faptul că, din punct de vedere psihologic, femeia nu realizează ce se întâmplă în jurul ei.

Acest video ilustrează perfect toate schimbările şi transformările partenerilor în timpul orgasmului.

The Science of Orgasms

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page