Lifestyle, Sănătate — aprilie 13, 2014 at 13:06

Cum se suferea de dragul frumuseții pe vremea bunicilor

by

infrumusetare_2_48992000

Cum se suferea de dragul frumuseții pe vremea bunicilor? De exemplu, aparatul de făcut gropiţe. Conceput în anul 1936, aparatul – format din doua arcuri care apăsau obrajii prin intermediul unor protuberanțe – promitea să furnizeze “gropițe în obraji la comandă” celor care îl purtau în timpul somnului.

“Înghețarea” pistruilor cu gheață carbonică era unul dintre tratamentele faciale la modă în anii 1930. În timpul tratamentului, pacientei îi erau acoperiți ochii cu ajutorul unui sistem mecanic, nările îi erau astupate, iar respirația se efectua prin intermediul unui tub.
infrumusetare_5_47228300
Aparatul pentru eliminarea punctelor negre Un aparat popular în cadrul saloanelor de înfrumusețare din anii 1930: un sistem de mici ventuze din sticlă conectate, prin intermediul unor cabluri, la o pompă de vid.

Aparatul pentru bujori în obrăjori În anii 1940, Boneta Glamour promitea o roșeață sănătoasă în obraji, asemeni celei căpătate în timpul unei plimbări pe munte. Și cum se obținea acest lucru? Scăzând presiunea atmosferică din jurul capului.
infrumusetare_1_27386900
Aparatul pentru un aspect tineresc

Lansată pe piață în iulie 1940, masca din imagine era băgată în priză și pornită pentru a încălzi fața și a oferi astfel pielii un aspect “mai tineresc”.

realitatea.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page