Lifestyle, Sănătate — ianuarie 30, 2014 at 17:06

Cum scapi de răguşeală şi roşu în gât cu remedii naturale

by

Îţi simţi gâtul uscat şi observi cum treptat vocea ta devine la început mai groasă, după care scade în intensitate?Află cum scapi de răguşeală şi roşu în gât cu remedii naturale.

rosu-in-gat

Frigul, umezeala, o răceală mai puternică, fumatul sau praful sunt doar o parte dintre factorii declanşatori ai răguşelii. Din momentul în care începi să simţi că-ţi pierzi vocea, este bine să încerci să vorbeşti cât mai puţin, să nu mai fumezi (în cazul în care eşti fumătoare) şi să foloseşti unul dintre următoarele remedii recomandate de noi pentru ca vocea să-ţi revină cât mai repede la normal.

Gălbenuş de ou

Cel mai cu noscut remediu împotriva răguşelii este gălbenuşul de ou. Acesta se prepară în felul următor: freacă bine două gălbenuşuri cu patru linguriţe de miere, până când se formează o spumă, după care pune totul într-o cană de 200 ml cu lapte fierbinte şi amestecă bine. Se bea înainte să se răcească.

Unt

Un alt tratament care se bazează pe lapte este următorul: în 200 ml de lapte fierbinte topeşte 20 g de unt proaspăt. Adaugă o linguriţă de miere şi bea-l cât e cald. Dacă se răceşte nu mai are acelaşi efect.

Ridiche neagră

Amestecă 100 ml suc de ridiche neagră cu 3 linguriţe de miere şi ia câte două linguri de lichid, de trei ori pe zi. Restul amestecului păstrează-l la frigider până a doua zi. Ai grijă însă să-l scoţi la timp de la rece, cu minimum o jumătate de oră înainte de a reîncepe tratamentul.

Ceai de soc

Foarte eficient împotriva răguşelii este şi ceaiul de soc. Poţi prepara o infuzie cu 2 pliculeţe de ceai de soc la 150 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 5 minute, după care adaugă o linguriţă de miere, iar apoi bea-l cald, treptat, cu linguriţa.

Lămâie

Ceaiul de lămâie este foarte bun în combaterea răguşelii. Se pune 1-2 pliculeţe de ceai la 200 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, după care se adaugă două linguriţe cu miere. Se bea călduţ pentru a avea efectul dorit.

Hrean

Stoarce cu ajutorul storcătorului 2-3 rădăcini de hrean. Sucul obţinut amestecă-l cu 3 linguriţe de miere până se formează un sirop. Pentru a te trata ia câte 2 linguri de sirop pe zi.

Flori de tei

Fierbe două linguri de flori de tei în 300 ml de lapte, până când scade laptele la jumătate, după care opreşte focul, acoperă vasul şi lasă-l până când se răceşte. Apoi strecoară laptele, încălzeşte-l şi bea-l îndulcit cu o linguriţă de miere.

Frunze de dafin

Pune 10 frunze de dafin în 200 ml apă clocotită. Lasă-le la infuzat, după care fă gargară. Tratamentul este mai eficient dacă îl repeţi de trei ori pe zi.

Cimbru

Infuzia cu cimbru îţi poate reda vocea. Pune 12 linguriţe cu cimbru la o cană de 200 de ml cu apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute, după care adaugă-i două linguriţe de miere.

Ţelină

Fierbe 40 g de frunze de ţelină într-un litru de apă. Lasă timp de 10 minute la infuzat după care strecoară-l şi bea câte o cană pe zi, timp de 3 zile.

Cartof

Cataplasmele cu cartof crud sunt un alt remediu eficient şi foarte cunoscut. Rade un cartof crud şi stropeşte-l apoi cu puţin oţet, după care pune-l într-o compresă care trebuie aplicată pe gât. De preferat este să-ţi faci seara acest tratament pentru a-l lăsa să acţioneze pe tot parcursul nopţii.

CE SĂ NU FACI ATUNCI CÂND EŞTI RĂGUŞITĂ

să nu mănânci piperat

să nu bei acidulat

să nu consumi alcool

să nu te expui mediilor toxice

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page