Lifestyle, Sănătate — octombrie 23, 2014 at 10:30

Cum scapi de bărbia dublă?

by

Aşa numitul aspect de bărbie dublă este un fenomen destul de neplăcut provocat de diverşi factori. Într-adevăr de cele mai multe ori este dat de depozitele de grăsime acumulate sub nivelul bărbiei. Însă, surprinzător, uneori predispoziţia către bărbia dublă este moştenită sau dobândită ca rezultat al obişnuinţei de a-ţi privi picioarele, de a dormi pe perne înalte sau de a citi culcat.

Barbia dubla (2)Ce este mai exact bărbia dublă ?

Bărbia dublă e, în general, un pliu de piele plin cu grăsime. Aceasta apare mai frecvent la oamenii mai ″plinuţi″, dar nu numai. Mai apare la persoane cu bărbia mică sau situată mai înapoi decât ar trebui. Sau e moştenită.

Cum corectăm bărbia dublă ?

În cazul excesului de grăsime, se poate apela la o lipoaspiraţie facială ce constă în extragerea surplusului adipos. Procedura se poate efectua sub anestezie locală sau generală. La persoanele tinere, pielea nu trebuie excizata pentru că se retrage după lipoaspiraţia zonei ne spune chirurgul estetician dr. Călin Doboş.

La acesta intervenţie medicul foloseşte nişte canule fine care sunt conectate la un sistem vacumatic. La fel de bine se poate utiliza şi laserul pentru a elimina surplusul de grăsime. Uneori, pentru a obţine rezultate foarte bune, se poate recurge şi la o tehnică de reîntinerire, cum ar fi liftingul facial.

Ca urmare a intervenţiei se va obţine un contur mai bun al mandibulei, linia bărbiei va fi accentuată, iar gâtul va căpăta un aspect mai tânăr şi mai lung.

Dacă este un fals exces de piele (la persoanele cu bărbia mică), un implant de bărbie este soluţia. În cazul unui pliu de piele fără grăsime, excizia chirurgicală este o soluţie. Sau, dacă se face lifting  facial inferior şi gât, pliul se întinde cu această ocazie explica dr. Călin Doboş.

Barbia dublaBine de ştiut înainte de operaţie

Investigaţiile necesare pentru intervenţia de corectare a bărbiei duble sunt hemograma (numărul de globule albe şi roşii), coagulograma, glicemia, ureea, VSH-ul, transaminazele, bilirubinemia, electrocardiograma şi măsurarea tensiunii arteriale.

Înainte cu 10 zile de intervenţie trebuie să întrerupeţi orice tratament cu aspirină sau alte anticoagulante. În ziua de dinaintea operaţiei este recomandată o alimentaţie uşoară, iar cu 6 ore înainte de intervenţie nu mâncaţi şi nu beţi nimic.

După operaţie

Postoperator se pune la nivelul zonei lipoaspirate un bandaj elastic special care se va purta 2-3 săptămâni. Bandajul ajuta la refacerea uniformă a pielii şi împiedica amplificarea edemelor. Edemul postoperator se remite în 3-4 săptămâni iar rezultatul final este vizibil la 6 săptămâni. Activitatea poate fi reluată după aproximativ 72 de ore, în funcţie de amploarea intervenţiei. Activităţile de birou vor putea fi reluate după şapte zile, iar cele care presupun un efort fizic excesiv, după o lună.

În primele 2 zile după operaţie este recomandat să dormiţi doar pe spate pentru a preveni formarea unei tumefacţii sau a unei contuzii postoperatorii. Suturile (dacă e vorba de lifting facial) se îndepărtează în mod obişnuit la 10-14 zile după operaţie.

Disconfortul local se poate reduce prin medicaţie antialgica indicată de medicul chirurg şi anestezist.

Posibile complicaţii

Complicaţiile în urma acestei intervenţii sunt, în general, rare şi minore. În unele cazuri pot apărea neplăceri precum hematomul, seromul, modificări temporare ale sensibilităţii pielii în zonele în care s-a intervenit sau mici denivelări tegumentare, dar care sunt temporare, dispărând ulterior.

Calin DobosDespre Dr. Călin Doboş

Dr. Călin Doboş deţine o vastă experienţă în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 10 ani de lucru în ţară, dar şi prin participarea la diferite congrese internaţionale în aproape toate ţările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada sau Asia. Acesta a reuşit să aducă la noi în ţara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfecţionare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultăţii, dar şi sutele de cazuri soluţionate anual, reprezintă o adevărată carte de vizită a Dr. Călin Doboş.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul oficial: www.drdoboscalin.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page