Dezvoltare personală, Lifestyle — octombrie 1, 2013 at 18:06

Cum să-ţi trăieşti viaţa la maximum

by

viata“Nu există nici un motiv pentru care să nu-ţi urmezi inima. Timpul tău este limitat, aşa că nu îl pierde trăind viaţa altcuiva. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să îţi înăbuşe vocea interioară. Şi cel mai important: aveţi curajul să vă urmaţi inima şi intuiţia. Ele, într-un mod miraculos, deja ştiu ceea ce vreţi să deveniţi. Restul e pe plan secundar.” Steve Jobs

Ce simţiţi de la viaţa voastră astăzi? Trăiţi din plin fiecare zi? Vă place ceea ce faceţi? Sunteţi în extaz din cauza faptului că v-aţi trezit astăzi? Trăiţi cea mai bună viaţă din toate cele posibile?

Dacă răspunsul la oricare din această întrebare este “nu”, “nu ştiu” sau “posibil” înseamnă că trăiţi o viaţă incompleta, ceea ce nu ar trebuie să se intample, deoarece tu şi numai tu eşti creatorul fericirii tale. De ce să vă mulţumiţi cu ceva mai puţin dacă meritaţi tot ceea ce este mai bun?!

Iată, 100 de căi despre cum să-ţi trăieşti viaţa 100%…

1. Fiecare zi este un nou început. Nu vă ataşaţi de ceea ce s-a întâmplat ieri, alaltăieri sau mai devreme. Astăzi este o nouă viaţă şi chiar dacă înainte ceva nu era în regulă, veţi încerca din nou şi din nou.

2. Fiţi voi înşivă. Încetaţi să mai încercaţi să faceţi pe plac altor oameni şi să fiţi altcineva. Este mult mai interesant să fiţi o versiune a propriei persoane decât să încercaţi să fiţi duplicatul cuiva.

3. Încetaţi să vă plângeţi. Semănaţi cu un câine plângăcios, care nu face nimic, doar mult zgomot. Încetaţi să vă mai plângeţi de problemele voastre şi începeţi să le rezolvaţi.

4. Fiţi proactivi. Nu aşteptaţi ca cineva să facă ceva, apucaţi-vă să îndepliniţi ceea ce v-aţi propus.

5. În loc să gândiţi “cum ar dacă”, gândiţi “data următoare”. Încetaţi să vă mai gândiţi la lucrurile pe care nu le puteţi schimba ori care vă fac nefericiţi. În loc de asta, concentraţi-vă asupra lucrurilor importante din viaţa voastră. Este cea mai constructivă acţiune pe care o puteţi face pe moment.

6. Concentraţi-vă asupra pe “Ce?” şi nu “Cum?”. Axati-va pe CE vreţi, înainte de a decide CUM veţi obţine asta. Dacă sunteţi deschişi spre noi posibilităţi şi sunteţi gata să acţionaţi, totul este posibil.

7. Creaţi posibilităţi. Puteţi aştepta că posibilitatea să apară singură în viaţa voastră sau puteţi încerca să o faceţi singuri.

8. Trăiţi mai conştient. Încetaţi să fiţi un zombi, care se mişca pe acelaşi traseu şi mănâncă una şi aceeaşi mâncare. Primiţi plăcere! Încercaţi să simţiţi suflarea vântului, să ascultaţi cum cântă păsările, să primiţi plăcere de la un nou fel de mâncare.

9. Fiţi responsabili pentru creşterea voastră. Voi şi numai voi decideţi cum vă trăiţi viaţa – zeci de ore pe reţelele de socializare sunt mai puţin productive, decât acelaşi timp folosit pentru învăţat. În cele din urmă câştigă cel mai curios şi cel care îşi încearcă puterile în mai multe domenii.

10. Cunoaşteţi-vă cu adevărat. Încercaţi să răspundeţi cinstit la întrebarea: “Ce îmi doresc?”. Îndepărtaţi-vă de părerea colectivă care va impune dorinţa de a avea un Mercedes, chiar dacă vă doriţi să vă petreceţi toată vara într-un cort pe malul Mării Negre.

11. Încercaţi să determinaţi care vă este menirea. Valorile voastre sunt reperul după care vă veţi alege destinul  în viaţă. Înţelegeţi ce este important pentru voi şi apoi actionati in consecinta.

12. Trăiţi în acord cu menirea voastră. În faţa ochilor, mi-am fixat pe perete o tablita. Pe tăbliţa albă este scrisă întrebarea “Ce fac?”. Destul de des o văd în timp ce muncesc şi încerc să înţeleg cât de mult ceea ce fac se apropie de ceea ce vreau să fac în viaţă.

13. Determinaţi-va principiile de viaţă şi acţionaţi ghidându-vă dupa ele.

14. Studiaţi-vă valorile. Valoare este ceea ce face din voi adevăraţii VOI. Pentru unii, valorile sunt prietenii, pentru alţii familia şi creşterea financiară.

15. Ţintiţi cât mai sus. Tatăl meu întotdeauna a zis “fă totul bine, rău o să iasă de la sine”. Încercaţi să acţionaţi în acord cu cea mai bună şi mai calitativa abordare în legătură cu orice întrebare.

16. Proiectaţi-vă viaţa ideală. Cum arăta viaţa voastră ideală? Creaţi-o. Pentru început, apreciaţi ceea ce aveţi acum, iar apoi puneti-vă întrebarea: ce ar mai trebui să adăugaţi la ea pentru a primi plăcere maximă de la cele 4 componente – sănătate, situaţia materială, participare socială şi dezvoltare spiritual? Este incredibil cum uneori un lucru mărunt, precum schimbare tacâmurilor sau cumpărarea unui balansoar, vă pot aduce multă bucurie în viaţă.

17. Încetaţi să puneţi viaţa pe pauză. Să trăieşti cu adevărat înseamnă să fii fericit în toate aspectele. De ce să faci o carieră dacă asta înseamnă să jertfesti viaţa personală? De atâtea ori dăm ceva în schimbul a altceva fără de care nu ne putem imagina viaţa mai departe. Cei mai de succes şi mai fericiţi ating echilibrul şi maximul oriunde, o sferă o completează pe alta. De exemplu, dacă vreţi să mergeţi în Franţa, dar amanati de pe an pe an – faceţi asta cât mai curând. Concentraţi-vă asupra a ceea ce este important şi dorit şi furaţi timp de la ceea ce este necesar.

18. Întocmiţi o agendă. În ea notaţi-vă valorile, principiile şi planurile. Mai târziu, ea va servi drept punct de plecare pentru a reflecta asupra evenimentelor importante.

19. Faceţi o listă care să conţină ţeluri. Creati-va scopuri pentru 1, 3, 5 şi 10 ani. Cu cât sunt mai exacte, cu atât e mai bine. Scopurile mele în perspectiva scurtă, medie şi lungă se completează şi înlesnesc îndeplinirea lor reciprocă.

20. Ia măsuri în vederea atingerii obiectivelor şi viselor. Creaza o listă de acţiuni cu strategii şi paşi care trebuie întreprinşi.

21. Creaţi lista voastră de dorinţe.

22. Nu faceţi ceva numai pentru că trebuie făcut. Orice sarcină trebuie să aibă un sens.  Sa nu vă fie frică să renunţaţi la ceva dacă este departe de plan.

23. Faceţi ceea ce vă place. De ce să amânaţi teatrul, pescuitul sau călătoriile până la pensie? Răsfăţaţi-vă. Folosiţi-vă timpul şi energia pentru ceva ce vă va face să vă simţiţi împliniţi.

24. Identificaţi-vă pasiunea în viaţă. Dacă aţi avea resurse nelimitate şi nici o răspundere ce aţi face? Pasiunea înseamnă să-ţi urmezi calea în ciuda tuturor problemelor. Este uimitor cât de puţini oameni ştiu şi încearcă să-si identifice menirea în această viaţă scurtă.

25. Faceţi-vă o carieră în jurul menirii voastre. Renunţaţi la serviciul pe care îl urâţi. Dacă faceţi ceea ce nu iubiţi, vă vindeţi sufletul cu o reducere imensă.

26. Transformaţi-va menirea în bani.  Vă puteţi întreba: “OK, să admitem că pasiunea mea este grădinăritul, cum pot să fac din asta o carieră sau bani?” În timpurile noastre sunt o mulţime de variante de monetizare a menirii noastre – blogging, videoclipuri, cursuri plătite şi multe altele. Singurul lucru care destul de des opreşte oamenii este că venitul este în perspectivă, dar credeţi-mă, acest venit (la a o abordare competenta) vă va depăşi aşteptările.

27. Învaţă anumite lucruri din critică. Critică este ceea ce vă poate învăţa să fiţi cei mai buni. Nu vă întristaţi dacă vi se fac observaţii – luaţi-le ca un semn că este nevoie să schimbaţi ceva pentru a deveni cea mai bună versiune a voastră.

28. Fiţi pozitivi. Paharul este într-adevăr pe jumătate plin.

Luaţi viaţa ca pe un joc cu o serie de aventuri. Emanaţi optimism şi dăruiţi oamenilor zâmbetul vostru.

29. Nu vorbiţi de rău alţi oameni. Dacă nu vă place ceva la celălalt ziceţi-i asta în faţă.

30. Puneţi-vă în locul altcuiva. Încercaţi să vedeţi viaţa din poziţia altei persoane. Posibil, azi dimineaţă v-a vorbit urât măturătorul, dar de ce a făcut asta?! Posibil pentru ca nimeni nu-i atrage atenţia, pentru ca  toţi îl considera personal de deservire, inutil şi în general nu-i apreciază munca. Gândiţi-vă cum să faceţi ca data viitoare el să vă întâmpine cu zâmbetul pe buze.

31. Fiţi compătimitori. Simpatizaţi cu adevărat cu problemele altora.

32. Dezvoltaţi o credinţă de neclintit în propria persoană. Credinţa în sine este atunci când continuaţi să vă mişcaţi înainte, chiar dacă ceilalţi încearcă să vă convingă să renunţaţi. Analizaţi-va micile victorii, amintiţi-vă cum aţi mers împotriva curentului, amintiţi-vă de plăcerea pe care aţi primit-o când aveaţi dreptate, iar ceilalţi nu. Dacă v-aţi gândit la ceva, fiţi sigur de faptul că vi se va primi.

33. Renunţaţi la trecutul nefericit.

34. Iertaţi-i pe cei care vă cer asta. Nu continuati supărarea pe ceilalţi, ci cunoaşteţi-le slăbiciunile şi acceptaţi-Ie aşa cum sunt.

35. Înlăturaţi ceea ce nu este important. Înţelegeţi cât de efemere sunt aceste lucruri că statutul, faima, recunoaşterea. Totul se va aranja, dacă vă veţi concentra pe autorealizare şi nu pe recunoaşterea socială.

36. Rupeţi legăturile care nu va ajuta. Înlăturaţi din anturajul vostru persoanele care vă aduc în viaţa pesimism.

37. Petreceţi mai mult timp cu persoanele care va inspiră şi vă susţin. Încercaţi să faceţi un cerc cu persoane cu viziuni similare şi muncitoare. Este minunat atunci când v-aţi gândit la ceva împreună şi mai apoi peste 10 minute deja aţi purces la realizarea acelei idei.

38. Construiţi relaţii bazate pe sinceritate cu persoanele din jur (necunoscuţi, familie, persoanele iubite). Folosiţi-va timpul pentru a întări şi îmbunătăţi relaţiile voastre.

39. Reluaţi legătura cu un prieten mai vechi. Numărul de prieteni este nelimitat. Întâlniţi-vă cu persoanele din trecut.

40. Faceţi o zi a dăruinţei. Gândiţi-vă la ce aţi putea face azi pentru a putea face lumea măcar cu un pic mai bună. Faceţi un bine celor din jur – este cea mai bună metodă de a vă ridica dispoziţia.

41. Ajutaţi-i pe ceilalţi, atunci când au nevoie. Consideraţi acest pas ca o investiţie pe termen lung. Într-o bună zi veţi primi ajutor, atunci când vă veţi aştepta cel mai puţin.

42. Mergeţi la întâlnire.

43. Îndrăgostiţi-vă.

44. Faceţi o analiză a vieţii. O dată pe săptămână, pe lună, la 3-6 luni – analizaţi-vă progresul spre ceea ce v-aţi propus. Corectaţi-vă acţiunile în funcţie de rezultatele obţinute.

45. Nu strangeti. Debarasaţi-vă de obiceiul de a amâna luarea deciziilor. 9 din 10 posibilităţi sunt ratate din cauza întârzierii în a lua decizii.

46. Ajutaţi persoane care vă sunt necunoscute. Un cunoscut american a venit din SUA pentru a ajuta o persoana absolut necunoscuta să învingă boala. Asta i-a determinat soarta lui în viitor.

47. Meditaţi.

48. Faceţi cunoştinţă cu oameni noi. Nu încetez să repet că noile posibilităţi apar datorită noilor cunoştinţe. Nu vă fie frică să intraţi cu forţa în cercul de oameni care vă interesează şi să vă împrieteniţi cu ei.

49. Creaţi legături trainice.

50. Fiţi sfătuitorul vostru din viitor. Imaginaţi-vă cum aţi arăta peste 10 ani şi mental cereţi-vă un sfat vouă, celui mai bun, în legătură cu o decizie grea. Cum aţi proceda dacă aţi fi cu 10 ani mai înţelepţi?

VEZI AICI PARTEA A II-A [button link=”https://www.argumentpress.ro/cum-sa-ti-traiesti-viata-la-maximum-partea-a-2-a/” bg_color=”#a619a6″ window=”yes”]Cum să-ţi trăieşti viaţa la maximum – partea a 2-a[/button]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page