Dezvoltare personală, Lifestyle — octombrie 1, 2013 at 18:10

Cum să-ţi trăieşti viaţa la maximum – partea a 2-a

by

viata151. Scrie o scrisoare adresată viitorului tău. Nu demult am citit o scrisoare de acest gen şi cameră s-a umplut de hohotele mele de râs de câtă naivitate şi lipsa de experienţă citeam acolo. Cred că EU peste 5-10 ani voi râde încă şi mai zgomotos de mine, cel de acum.

52. Eliminaţi tot ceea ce este în plus. Luaţi tot ceea ce este în plus de pe masă, din apartament, ocupaţii, viaţa. Eliberaţi loc pentru lucruri mai importante.

53. Continuaţi să învăţaţi. Am spus de mai multe ori, la mine pe blog, că mă mir de faptul că oamenii încetează să mai înveţe după ce părăsesc instituţiile de învăţământ. A învăţa nu înseamnă numai să citeşti cărţi – puteţi învăţa să conduceţi, să dansaţi, să învăţaţi retorică şi încă multe altele. Important este să menţineţi creierul într-o tensiune permanentă.

54. Dezvoltaţi-vă. Încercaţi să vă găsiţi părţile slabe şi să le dezvoltaţi. Dacă sunteţi timizi antrenaţi-vă să fiţi mai comunicabili, învingeţi-vă frică.

55. Face un upgrade permanent. Aprofundaţi cunoştinţele şi experienţele acumulate deja, deveniţi expert în mai multe sfere.

56. Încercaţi ceva nou mereu. Nici nu vă puteţi imagina câte lucruri noi şi interesante veţi putea trăi şi simţi (de exemplu, încercaţi şi aflaţi ce este masajul Watsu).

57. Călătoriţi. Scoateţi-vă din rutină munca – casă, casă, muncă. Descoperiţi lucruri noi, dintre care multe se afla chiar în oraşul în care locuiţi. Pentru mine orice călătorie este ceva nou.

58. Nu vă stabiliţi într-un loc anume. Trăiţi dinamic şi încercaţi să vă legaţi cu renovari, credite, reparaţii şi altele cât mai târziu posibil.

59. Fiţi cei mai buni în ceea ce faceţi. Când am înţeles că sunt bun în sfera corporativă, dar nu sunt nici pe departe cel mai bun, am plecat în domeniul în care şansele să devin cel mai bun şi să obţin mai multe sunt mai mari. Dacă v-aţi găsit menirea, atunci deveniţi cel mai bun de acolo.

60. Rupe graniţele. Puneţi-vă un ţel aproape imposibil de atins. Realizaţi-l şi alcătuiţi ceva şi mai imposibil. Toate ezitările voastre există din cauză că cineva cândva v-a zis ce este posibil şi ce nu.

61. Absorbiţi şi încercaţi idei neobişnuite.

62. Creaţi-vă propriul loc pentru inspiraţie. Poate să fie un colţ în care se află toate lucrurile care va inspiră (cărţi, fotografii, materiale video), de asemenea poate să fie un parc, o cafenea sau oricare altul. Creaţi-vă propriul rai.

63. Comportaţi-vă aşa cum vă imaginaţi că v-aţi comporta dacă aţi fi perfect.

64. Creaţi roluri în viaţă. Încercaţi să acţionaţi ca şi cum aţi fi Bil Gates, Michael Jordan sau oricare altă personalitate de succes.

65. Găsiţi-vă un mentor sau un guru al vostru. Analizaţi-i viaţa şi încercaţi să nu-i faceţi greşelile. Cereţi sfaturi de la un mentor mai experimentat.

66. Găsiţi-vă părţile tari pe care înainte nu le-aţi observant.

67. Lărgiţi-vă conştiinţa.

68. Rugaţi-i pe alţii să vă critice constructiv şi să vă dea sfaturi. Din exterior se vede intotdeauna mai bine.

69. Încercaţi să găsiţi o sursă de venituri pasive. Poate fi vorba de dobanda la bancă, veniturile in inchirierea apartamentului ori altceva. Venitul pasiv va da posibilitatea să fiţi mai liberi în experimentele voastre în viaţă şi să porniţi de la ceea ce vă place şi nu de la ceea ce trebuie.

70. Ajutaţi-i pe ceilalţi să trăiască cât se poate mai bine.

71. Căsătoriţi-vă şi faceţi copii.

72. Îmbunătăţiţi lumea. În lume, exista mai sunt multe lucruri care trebuiesc îmbunătăţite: să ajutaţi pe cei săraci, bolnavi sau pe cei privaţi de şansa de a trăi normal.

73. Participaţi într-o campanie de ajutor umanitar.

74. Oferiţi mai multă valoare decât primiţi. Când daţi mai mult veţi începe cu timpul să primiţi mai mult în schimb.

75. Încercaţi să vedeţi tabloul în ansamblu. Concentrati-vă asupra celor 20% din actiuni, care vor genera 80% din rezultat.

76. Scopul vostru final trebuie să fie clar. Care este scopul final? Oare într-adevăr ceea ce faceţi va ajuta să obţineţi ceea ce v-aţi pus în plan? Câtă vreme vă veţi gândi la lucrurile care vă îndreaptă spre scopul final, sunteţi pe calea cea bună.

77. Întotdeauna încercaţi să găsiţi calea 20/80. Minimum efort şi maximum rezultat.

78. Stabiliţi-vă priorităţile. Uneori e mai comod să te mişti din inerţie şi este greu să te muţi la o sarcină mai importantă, dar această calitate vă va face viaţa mult mai efectivă.

79. Trăiţi momentul. Opriţi-vă. Uitaţi-vă. Mulţumiţi-i destinului pentru toate lucrurile pe care le aveţi in prezent.

80. Primiţi plăcere de la lucrurile mărunte: o ceaşcă de cafea dimineaţa, 15 minute de somn ziua, o discuţie plăcută cu persoana dragă. Încercaţi să acordaţi atenţia necesară tuturor momentelor mărunte, dar plăcute.

81. Faceţi o pauză. Asta poate să însemne 15 minute sau 15 zile. Viaţa nu este un maraton, ci o plimbare de plăcere.

82. Încercaţi să evitaţi obiectivele care se exclud reciproc.

83. Concentraţi-vă asupra creaţiei. Pentru mine este interesant procesul creaţiei: crearea unui joc, a unei noi afaceri şi altele; când din nimic faci o bomboană.

84. Nu-i judecaţi pe cei din jur. Respectaţi-i pentru ceea ce sunt.

85. Singura persoană pe care trebuie să o schimbi eşti TU. Concentrează-te asupra dezvoltării şi creşterii, şi nu pe schimbarea altor persoane.

86. Fiţi recunoscători pentru fiecare zi trăită.

87. Arătaţi-vă recunoştinţa faţă de oamenii care vă sunt dragi.

88. Veseliţi-vă. Am prieteni care râd fără oprire – cu ei uit de toate. Permiteţi-vă un astfel de experiment!

89. Mergeţi mai des în natură.

90. Întotdeauna ai de ales. În orice situaţie există mai multe opţiuni.

91. Râdeţi mai des şi mai zgomotos.

92. Fiţi pregătiţi pentru schimbări, ele sunt sensul vieţii.

93. Fiţi gata să aveţi dezamăgiri, pentru ca sunt parte din viaţa noastră.

94. Nu vă fie frică să faceţi greşeli. Luaţi greşelile ca lecţii, dar încercaţi să nu învăţaţi aceeaşi lecţie de mai multe ori.

95. Să nu vă fie frică să riscaţi. Riscul este atunci când toate simţurile sunt la maximum şi vă cunoaşteţi propriile limite.

96. Luptaţi cu frica. Un mare om ne-a sfătuit cândva să facem în fiecare zi ceva de care ne este frică. Este foarte greu, dar important.

97. Ocupaţi-vă cu activităţi şi exerciţii fizice. Nu lăsaţi corpul “să ruginească”.

98. Dezvoltaţi-vă intuiţia şi urmaţi-o, chiar dacă logica va spune să nu.

99. Iubiţi-vă.

100. Iubiţi-i pe cei din jur.

Tags

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page