Familie, Lifestyle — februarie 7, 2017 at 17:17

Cum să-ți cureți casa de energiile învechite

by

În toate civilizațiile pământului s-au regăsit de-a lungul timpului practici şi ritualuri de purificare a spaţiului fizic sau a persoanelor, indiferent că se fac fumigaţii, tămâieri, spălări sau sfinţiri. Într-un mod paradoxal, în epoca actuală, super-tehnologizată, aceste practici uitate sau neglijate au început să reînvie, ele devenind din ce în ce mai populare.

tamaiaPrin fumigaţii se pot îndepărta energiile învechite

Asemănător feng shui-ului, ştiinţa de a canaliza forţele naturii pentru a promova prosperitatea, echilibrul, vitalitatea şi schimbările constructive din viaţa cuiva, prin rearanjarea şi spaţierea mobilierului şi a altor obiecte, obiceiul fumigaţiilor aparţine filozoficii estice şi se bazează pe credinţa că toate obiectele emit o energie care poate aduce la suprafaţă evenimente din trecut.

Prin fumigaţii, energiile din trecut se pot îndepărta pentru a face loc unora noi, benefice. Acest procedeu poate fi considerat ca un sistem spiritual al curăţeniei de primăvară, o îndepărtare subtilă a păienjenişului psihic din jurul nostru.

Strămoşii noştri cunoşteau diverse ritualuri de purificare

Încă din antichitate erau cunoscute efectele speciale pe care anumite plante cu proprietăţi aromatice le au asupra stării de sănătate fizică şi psihică a oamenilor. Modul în care se poate realiza acest proces este simplu: esenţa degajată prin vaporizare sau fumigaţie acţionează asupra nervului olfactiv care transmite creierului un semnal care, la rândul lui, declanşează un impuls asupra organismului sau psihicului.

Bunicii noştri, spre exemplu, obişnuiau ca la trecerea dintre ani să-şi purifice casele prin fumigaţii şi măturări rituale cu anumite plante. Ei atârnau în casă mănunchiuri de ramuri aducătoare de noroc, iar cei care erau urmăriţi de ghinion treceau prin anumite porţi simbolice cu rol purificator.

Modul de realizare este simplu şi la îndemîna oricui

Acest procedeu este simplu: se închid toate ferestrele, se aprinde un beţişor parfumat, de preferinţă de salvie sau cedru, sau se ard anumite ierburi aromate şi se direcţionează fumul către pereţii camerei pe care doriţi să o purificaţi.

Continuaţi procedeul prin casă şi terminaţi la o ieşire, o uşă sau o fereastră, pe unde se va elibera această energie negativă.

În paralel cu aceste activităţi fizice există şi o componentă spirituală: intenţia celui care doreşte purificarea, pe care trebuie să şi-o exprime cu voce tare, enunţând clar ceea ce vrea să îndepărteze şi ceea ce doreşte să obţină. Unii specialişti în domeniu spun că ei cer pace, armonie, sănătate, belşug, iubire şi bucurie.

Fumigaţiile cu tămâie îi ajută pe depresivi şi insomniaci

În camera persoanelor care suferă de insomnie, depresie, nervozitate sau epilepsie se fac fumigaţii cu tămâie. Pentru aceasta se pun într-o linguriţă din metal 1-2 bobiţe de tămâie, iar linguriţa se ţine deasupra flăcării unei lumânări, timp de câteva minute. Tămâia se va topi şi va emana fumul cu miros caracteristic. Acesta are darul de a reduce starea de agitaţie psihică, prin stimularea anumitor celule senzoriale olfactive. De asemenea, acest fum destinde, calmează şi dă o stare de bună dispoziţie.

Fumul poate proveni din arderea tămâiei, a unor ierburi, salvie, cedru etc. Sunetul poate să fie de formă unor cântări, incantaţii, rugăciuni, dăngănit de clopote: lumina provine de la o lumânare, iar lichidul sub formă de apă, vin sau miere.

De exemplu, în culturile latine, pentru purificare podeaua trebuie spălată cu lapte, iar bucătăriile evreieşti sunt curăţate cu apă fierbinte şi rugăciuni înainte de a găti.

Important este că, toţi sunt de acord cu un lucru: ceea ce contează cu adevărat, arma cea mai puternică, indiferent de ritualul practicat, este intenţia celui care-l practică.

esoterism.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page