Lifestyle, Sănătate — iulie 20, 2014 at 14:54

Cum să te hidratezi mai bine pe timp de vară

by

Dacă vrei să supravieţuieşti acestei veri, ai grijă câtă apă bei. Dacă te gândeai că sfaturile despre cei doi litri de apă în fiecare zi sunt neimportante, ori pentru fotomodele, să ştii că te-ai înşelat. Corpul nostru este format în mare parte din apă şi are nevoie de ea ca să reziste. Aşa că, mai ales pe timp de vară, este cazul să fii mai atent la câte lichide consumi.

deshidratareCâtă apă ar trebui să bei

Teoretic, avem nevoie de 8 pahare de apă în fiecare zi. Însă cantitatea aceasta nu este una singură şi depinde de numărul de kilograme, organism şi condiţiile prin care treci. Dacă joci volei pe plajă, spre exemplu, cu siguranţă îţi vor fi de folos mai mult de 2 litri de apă. Nu exagera însă, şi supra-hidratarea poate deveni periculoasă – te poţi demineraliza sau poţi să te alegi cu convulsii.

Ce poţi să bei dacă nu îţi place apa

Cu siguranţă, nu bere, dacă la asta te gândeai. Orice conţine alcool deshidratează, aşa că nu e o soluţie prea bună să înlocuiteşti apa cu cocktail-uri sau alte băuturi spirtoase. Poţi bea cu încredere ceaiuri (însă nu verde sau negru, care conţin cafeină, pentru că deshidratează), sucuri naturale din fructe sau infuzii.

Ce alimente te ajută să te hidratezi

Ce-i drept, nu poţi compensa 100% aportul de apă de care ai nevoie prin ce mănânci, însă fructele şi legumele pot fi de folos. Pe timp de vară, consumă cu încredere fructe şi legume bogate în apă, cum ar fi pepenele, castravetele, citricele, salata verde sau cireşele.

Stai departe de energizante

Energizantele nu sunt în niciun caz o soluţie de hidratare dacă stai mult timp în soare şi te simţi obosit. Zahărul şi stimulenţii din energizante pot fi foarte periculoase pentru tine.

Sursa: gq.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page