Anunţuri, Ultimile Știri — iunie 10, 2013 at 17:52

CUM SĂ PREVENIM FURTUL DIN LOCUINŢE ?

by

furturi-din-locuinteDeoarece în ultima perioadă poliţiştii călărăşeni se confruntă cu tot mai multe cazuri de furturi din locuinţă, vă recomand câteva măsuri simple care, în primul rând să-l determine pe infractor să renunţe să atenteze la proprietatea dumneavoastră şi, în al doilea rând, dacă încearcă să vă spargă locuinţa, această activitate să nu fie o reuşită:
  * Asiguraţi intrarea în locuinţă cu uşi solide, metalice sau confecţionate din materiale rezistente, care să fie prevăzute cu încuietori sigure; nu neglijaţi nici ferestrele sau alte dependinţe. 
      * Ori de câte ori sunteţi plecaţi de acasă pentru perioade mai lungi de timp, e bine să limitaţi cercul persoanelor care cunosc despre plecarea dv şi perioada de timp în care lipsiţi de acasă. 
      * De asemenea, împreună cu vecinii de încredere, asiguraţi un sistem reciproc de supraveghere a locuinţei în cazul absenţei de la domiciliu pentru perioade mai lungi. Eventual, lăsaţi acestora un număr de telefon unde puteţi fi găsit. 
      * Foarte multe persoane necunoscute pătrund în scara dv de bloc fie că se duc la rude fie caută pe cineva fie au alte intenţii. Intenţia lor reală rămâne pt dv o necunoscută. Prin urmare, ori de cîte ori aceste persoane necunoscute vă cer informaţii despre vecinii dv, este bine să evitaţi să le oferiţi. 
      * Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi astfel de sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii; 
      * La plecarea de la domiciliu se închid bine toate căile de acces în locuinţă; 
      * Chiar şi în condiţiile în care vă aflaţi la domiciliu, nu lăsaţi uşa descuiată; Sunt destui cei care care pătrund în bloc sub diverse pretexte şi care nu ratează ocazia de a pătrunde într-un apartament dacă vor găsi uşa descuiată chiar şi atunci când dv vă aflaţi în casă. 
      * Dacă locuiţi la parter, asiguraţi-vă ferestrele exterioare cu gratii metalice. Este bine ca sistemul de prindere al acestora să fie în interior pentru a nu da posibilitatea infractorilor să le desfacă. 
      * Nu permiteţi accesul în locuinţă a comisvoiajorilor; 
      * Dacă sesizaţi zgomote suspecte pe palier şi observaţi că în faţa uşii unuia dintre vecini sunt persoane străine care încearcă să intre fraudulos, anunţaţi de urgenţă poliţia la numărul de telefon 112. 

Dacă sunteţi victima unei astfel de infracţiuni, iată cum ar trebui să procedaţi: 
– sunaţi la numărul unic de urgenţă 112, număr gratuit
– aşteptaţi venirea poliţistului timp în care nu atingeţi obiectele din locuinţa şi din apropierea ei, şi nici nu permiteţi accesul altor persoane în încăpere (vecini, rude, cunoştinţe)
– dacă unuia dintre membrii familiei i se face rău , şi simte nevoia să meargă la spital, rugaţi un vecin de încredere să rămână în locul dv pâna la venirea poliţistului

ALĂTURAŢI-VĂ POLIŢIEI ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA INFRACTORILOR SUNÂND LA 112

sursa: cl.politiaromana.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page