Lifestyle — martie 11, 2016 at 18:07

Cum sa NU te imbraci la birou

by

In ultimii ani, ţinuta vestimentară a femeilor la birou s-a schimbat. Nu mai trebuie să defilăm în costum sau cămaşă cu sarafan şi perle. Cum trebuie, însă, să ne îmbrăcăm?

Odată cu schimbarea regulilor stricte vestimentare la locul de muncă, apare şi sentimentul că ne aflăm într-o perioadă de declin al stilului. Ok, deci nu trebuie să mai purtăm haine austere pentru a putea avansa într-un mediu controlat de sexul masculin. Dar care sunt noile reguli? Cum îmbinăm stilul feminin şi confortul personal, cu nevoia de a fi luată în serios într-un mediu profesional?

tinuta la birou

Ce sa NU porti la birou

Pe lângă esenţiala condiţie de a fi bun la ceea ce faci, nu ar trebui diminuată importanţa unei ţinute îngrijite şi care inspiră încredere, atunci când vrei să faci o impresie plăcută printre colegi şi clienţi. Aspectul exterior face parte din brand-ul tău personal şi ar trebui să ştii să te ”vinzi” folosindu-l şi să te îmbraci corespunzător domeniului în care lucrezi. Chiar şi o mică greşeală de stil poate face diferenţa atunci când este vorba de un interviu sau de o întâlnire profesională.  Deci, pentru a te ajuta să faci faţă unei continue evoluţii de stil în ţinuta de muncă şi pentru a evita unele dintre cele mai mari geşeli ale stilului vestimentar, urmăreşte-mi în continuare sfaturile deja testate.

Nu purta un palton sau jachetă ieftine

Spunem „la revedere” costumului şi facem cunştinţă cu…ce? Dacă nu mergem la o şedinţă importantă purtând un costum foarte stilat, atunci ce ar trebui să purtăm? În realitate, deşi am trecut de perioada anilor 80, sacoul sau blazerul ta încă reprezintă un element vital al garderobei de muncă şi merită să investeşti mai mult în el. Dacă vei purta un sacou reuşit, cu o culoare care să te avantajeze, un material bun sau o firmă renumită, te poţi aştepta să fi „iertată” pentru o bluza şi un pantalon care nu se potrivesc. De asemenea este foarte posibil să fi remarcată de către colegi şi clienţi.

Nu purta materiale nepotrivite

Se poate să ai impresia că ţesăturile naturale presupun şi un produs de calitate, dar atunci când te îmbraci pentru birou este mai important ca piesele vestimentare să fie confortabile şi să se aşeze ireproşabil pe trupul tău. Caută, deci, materiale compuse dintr-un mix de natural şi sintetic, poartă fuste care nu fac cute şi pantaloni care nu strălucesc. Indiferent cât de lungă şi epuizantă este ziua ta de muncă, vei vrea să demonstrezi că îi poţi face faţă cu uşurinţă, iar dacă hainele tale arată într-un mod neplăcut atunci aşa vei arata şi tu. Este mult mai bine să pleci de la birou după 8 ore de muncă în spatele biroului cu o ţinută profesională şi elegantă, deci alege-ţi materialele cu grijă!

Nu purta pantofi care nu se potrivesc

Începe de la pantofi în sus! Este ceva ce ar trebui să ştie orice persoană şi este uimitor cum atât de mulţi oameni trec cu vederea acest detaliu. Trebuie să te asiguri că prima impresie pe care şi-o fac despre tine colegii şi clienţii este una bună şi să eviţi să porţi încălţăminte murdară, roasă, care nu vine bine, care pare ieftină sau care nu se potriveşte cu restul ţinutei, cu vremea sau cu ocazia respectivă.  Înălţimea tocului este o chestiune de preferinţe personale. Poartă tocuri înalte dacă poţi merge cu ele, dar dacă nu te simţi confortabil sau îţi pierzi echilibrul atunci alege tocuri mai joase. Între casă şi serviciu poţi purta balerini (fereşte-te, însă, de pantofi sport, deoarece un miros neplăcut cauzat de aceştia atunci când îi schimbi la birou nu te va avantaja!)

Nu te feri să porţi două piese vestimentare

Pe când rochiile ar fi o variantă la îndemână pentru ţinuta de birou, nu omiteţi o ţinută din două piese de calitate. Dacă nu vă plac rochiile nu trebuie neapărat să le purtaţi la muncă. Lasă stilul tău natural să îţi dicteze regulile de îmbrăcăminte şi alege o bluză drăguţă împreună cu o fustă trei-sferturi strâmtă, sau pantaloni de stofă mulaţi şi tocuri.

la birou

Nu te lăsa păcălită de aceste greşeli vestimentare

Dacă vrei să fii bine îmbrăcată şi luată în serios în acelaşi timp, spune „nu” greşelilor vestimentare de mai jos:
•Topuri prea scurte, decolteuri prea avânci sau alte piese vestimentare care lasă prea multă piele la vedere
•Fuste mini (chiar şi purtate cu dres opac)
•Costume croite care nu îţi mai vin sau nu ţi se potrivesc (un croitor bun poate reda viaţa unui costum vechi, iar sacoul poate fi purtat şi separate de pantaloni dacă nu mai arată bine împreună)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page