Dezvoltare personală, Lifestyle — mai 9, 2013 at 13:27

Cum să îţi recuperezi apetitul sexual…

by

adormitiLucrezi, duci şi aduci copiii la şcoală, mergi la supermarket, la curăţătorie, mergi la sala de sport, pregăteşti cina, şi… în pat… La culcare, deoarece ziua a fost foarte intensă şi  nu ţi-a mai rămas nici un pic de energie să-l dedici şi partenerului, relaţiei voastre pentru a petrece câteva momente de intimitate. Ţi se pare familiară această situaţie?… Rutina noastră este atât de stresantă şi ne epuizează, astfel încât cu greu mai găsim timp pentru o viaţă sexuală sănătoasă.

Odată ce ai ajuns la acest punct, libidoul se diminuează . Când dorinţa sexuală se inhibă, este foarte dificil să te menţii pe linia de plutire. Cei mai mulţi oameni simt că au pierdut-o şi cred că nu există nici o cale de întoarcere…  dar, întotdeauna este o soluţie pentru orice…

Pentru a rezolva o problemă ca aceasta, poate că noi ar trebui să ne întrebăm în primul rând ce este dorinta sexuala?…  De fapt, este vorba de o fază când prin intermediul anumitor stimuli se activează răspunsul sexual şi dorinţa de a avea relaţii sexuale… Lipsa apetitului sexual poate fi cauzat de mai mulţi factori fizici precum dezechilibrele hormonale, infecţii genitale, boli precum diabetul, o naştere recentă, disfuncţii sexuale sau menopauza. Factorii psihologici şi stresul sunt în multe cazuri, cei mai înverşunaţi duşmani ai dorinţei noastre sexuale. Toţi trecem prin faze mai mult sau mai puţin sexuale.  Şi datorită acestui motiv, este important să nu se confunde faza când apetitul sexual se reduce, cu o dorinţă sexuală inhibată. În cazul în care lipsa apetitului sexual este prelungită, ar trebui să mergeţi la un medic sau un terapeut pentru a identifica eventualele cauze fizice sau psihologice.

iubescDacă totul este în ordine, va fi dificil să vă recuperaţi pasiunea. Dar, cu perseverenţă şi răbdare orice este posibil. În cazul în care problema este în relaţia  de cuplu, este foarte important să înveţi să împărtăşeşti sexul ca şi o experienţă comună, satisfăcătoare pentru ambii parteneri. O comunicare fluidă este esenţială pentru a menţine o viaţă sexuală sănătoasă… vorbiţi fără teamă şi ruşine de preferinţele voastre, de problemele voastre, de temerile şi aşteptările voastre în ceea ce priveşte sexul. Demonstrează o atitudine deschisă în faţa dorinţelor celuilalt şi introduceţi noutatea, dorinţele şi fanteziile… Amintiţi-vă, dacă dorinţa scade este o chestiune care implică ambii parteneri. Dacă problemele continuă, cere ajutorul unui profesionist.

Dacă dorinţa voastră este evaporată din lipsa de timp sau din cauza stresului, soluţia este mult mai simplă…  impuneţi-vă de a găsi timp pentru intimitatea voastră… Distanţaţi-vă împreună de problemele şi obligaţiilele de zi cu zi.  Pentru a spori apetitul sexual, puteţi încerca de a face dragoste în locuri neobişnuite sau în afara casei. Acest lucru va reaprinde acea scânteie. Jucaţi-vă şi acordaţi-vă timpul necesar pentru preludiu… masaje, mângâieri, sărutări, jocuri erotice… ceva care ar putea întârzia contactul sexual şi de a creşte dorinţa. Priviţi împreună un film erotic sau porno, vă poate ajuta. Nu ignoraţi detaliile, alinturile şi atenţia zilnică acordată partenerului. Pe termen lung, multe cupluri nu au vedere aceste detalii şi fără să realizeze îşi pun în pericol viaţa lor sexuală.

Succes! L.M.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page