De prin lume adunate — martie 24, 2014 at 23:10

Cum să fii un super-erou la 99 de ani

by

Vedeţi acest om  bătrân? Priviţi-l bine şi luaţi aminte, el vă poate arăta ceea ce înseamnă a fi un erou.

batran2Nu are prea multe, este un cerşetor… dar , dispune de un munte de compasiune, acel bun, care este mai valoros decât orice sac doldora cu aur. Când veţi vedea ceea ce face un om de 99 de ani în fiecare zi, vă veţi da seama că super-eroii există. Doar că, nu sunt cine credeţi voi că sunt…

batran3Cine este acest bătrân? În acest moment este considerat cel mai bun om din lume.

Se numeşte Dobri Dobrev şi are 99 de ani… şi-a pierdut o bună parte a auzului său în al doilea război mondial, a petrecut zeci de ani călătorind pe jos, în fiecare zi câte 25 km, îmbrăcat cu haine cusute de el şi cu o pereche de opinci, pornind din satul său şi călătorind spre oraşul Sofia, capitala Bulgariei, unde  îşi petrece zilele cerşind…

batranLucrul ciudat este că Dobri nu cerşeşte pentru el… El reuşeşte să trăiască cu cei 80 de euro pe lună care vin din pensia sa.

batran4Toţi banii pe care el a reuşit să-i colecteze pomană în ani (aproximativ 40.000 euro) i-a donat unui orfelinat care îşi putea plăti facturile curente…

Nu a reţinut pentru el nici măcar un bănuţ… El a donat totul acestui orfelinat.

batran5Cineva îl numea”Sfântul din Baylovo”, locul său de naştere. Anul acesta va împlini 100 de ani.

batran6Aşa cum vă şi aşteaptaţi el este iubit de toată lumea şi mai este numit şi “Dyado Dobri”, adică „bunicul Dobri” şi reprezintă binele care se poate face în foarte multe moduri posibile şi altruiste.

Deci, dacă doriţi să vă inspire un model, el este unul foarte elocvent. Doar faptul că eşti sau poţi fi un pic ca el,cu siguranţă  lumea ar  deveni un loc mai bun.

Acest bătrânel ar fi putut folosi banii pentru a-şi schimba propria viaţă, dar el a ales să-şi petreacă zilele pe străzi… şi a făcut şi face acest lucru doar ca să dea toţi banii copiilor fără familiile.

batran7Noi, fiecare în parte ar trebui să-i mulţumin lui Dumnezeu pentru că, credinţa în umanitate este restaurată prin gestul acestui om… şi ar trebui să-i spunem:

Multumim Dobri, pentru tot ce ai făcut!

sursa:9gag.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page