Familie, Lifestyle — septembrie 20, 2014 at 13:15

Cum să faci curăţenie acasă rapid şi fără bătăi de cap

by

Cand vine vorba despre curatenia la domiciliu unele persoane sunt mai stricte, altele nu. Pentru unii, curatenia la domiciliu este un mod de relaxare, pentru altii un chin. Iar cine are copii mici stie ca a face curatenie la domiciliu este o munca de sisif.

curatenieIata ce ne invata specialistii de la Zen Mountain Center in ceea ce priveste curatenia la domiciliu.

1. Spala vasele imediat ce ai terminat de mancat. Fiecare membru al familiei trebuie sa faca acest lucru, mai ales daca ai copii mari.

2. Curata imediat ce termini. Ai taiat legumele, curata blatul pe care ai tocat si cutitul. Nu lasa vasele sa umple chiuveta pana la refuz.

3. Pune fiecare obiect din casa la locul lui. Daca nu are “locul lui” atunci creeaza-l. Imediat ce termini de utilizat un obiect asaza-l unde trebuie. Sorteaza lucrurile din casa in patru categorii: ce pastrezi, ce reciclezi, ce donezi, ce arunci. Cate putin in fiecare zi.

4. De multe ori se intampla sa fii coplesit de cat de multa treaba este de facut incat nu stii de unde sa incepi. Ei bine, incepe fix din locul in care esti. Dupa ce aranjezi unul-doua obiecte, treaba este pe jumatate terminata.

5. Dupa ce ai terminat de gatit curata aragazul si vasele. Iti va lua mai putin timp decat crezi.

6. Curata imediat vasul WC-ului daca ai observat ca are pe el murdarie dupa ce l-ai folosit.

7. Tine tot timpul la indemana carpe de sters praful, bureti de vase sau perii pentru baie si WC. Imediat ce vezi ca e putina murdarie, curata imediat. Iti ia doar cateva minute si nu vei fi nevoit sa freci mai mult cand vei vrea sa faci curatenie generala.

8. Nu tine lucruri multe pe birou, masa si dulapurile de bucatarie. Podelele ar trebui sa aiba doar un mic corovas, usor de intretinut. Sau deloc. Vor fi mult mai usor de curatat cand se pune praful.

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page