Dezvoltare personală, Lifestyle — noiembrie 25, 2013 at 23:44

Cum să dai piept cu lumea

by

slab versus puternicLumea noastra este extrem de competitiva. De aceea copilul mai zdravan ia cea mai mare bucata de placinta, iar cel firav ramane sa planga in pumni. Daca ne mutam in zona adultilor, cel mai curajos ia cea mai buna functie, cel mai bun salariu, cea mai frumoasa sotie. Daca ai probleme in a fi ceva mai asertiv, citeste mai jos cateva mantre pe care sa ti le repeti sau pe care sa le adresezi altora.

Pot sa te ajut?

Multi cred ca a cere ajutor este un semn de slabiciune, asa ca ezita sa o faca. Dar cu totii avem nevoie de el.

Dar nu spune doar „Este ceva ce pot face sa te ajut?”. Majoritatea vor raspunde automat „Nu, ma descurc”.

Fii exact. Sune „Am cateva minute, pot sa te ajut sa termini scrisoarea catre client?”. Fa totul intr-o maniera care se traduce prin colaborare, nu condescendenta.

Vei aduce o lumina in viata cuiva si va veti crea o relatie.

Nu-mi pasa de ceea ce cred altii.

In cea mai mare parte a timpului trebuie sa te preocupe, macar putin, ce cred ceilalti. Nu si daca sta in calea vietii tale, a modului in care chiar vrei sa traiesti.

Daca vrei sa pui bazele unei afaceri si te ingrijoreaza ce parere au ceilalti, esti nebun. La naiba cu toti! Daca vrei sa-ti schimbi cariera, dar te temi de ce vor spune ceilalti, la naiba cu ei. Daca vrei sa te apuci de sport, dar te temi ca lumea te va judeca pentru kilogramele in plus, la naiba cu ea.

Este viata ta. A nimanui altcuiva.

Nu sunt diferiti de mine.

Oamenii de succes nu sunt neaparat mai destepti sau mai talentati sau mai dotati genetic vorbind.

Singurul lucru care ii diferentiaza este ca ei au facut ceva ce tu nu ai facut inca. Gaseste pe cineva de succes cu care sa vorbesti.

Imi pare sincer rau.

Cu toii gresim. Cu totii avem pentru ce sa ne cerem scuze. Cuvinte. Actiuni. Omisiuni.

Alege pe cineva caruia sa ii ceri scuze, cu cat a trecut mai mult de la ziua fatidica pana in prezent, cu atat mai bine. Nu-ti urma scuza de vreo afirmatie care implica [ana si o minima vina a celeilalte persoane.

Daca iti pare rau, atunci spune asa si asuma-ti vina.

Sursa: internet

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page