Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — iulie 7, 2014 at 20:21

Cum să bei deștept, fără dureri de cap și greață a doua zi

by

462096c559041a7a94e47d67cb034cf9574c625bTe distrezi o oră și te doare capul o zi întreagă. Dacă pui în balanță lucrurile nu sunt deloc în favoarea ta și cu toate acestea atunci când vine seara de vineri începe distracția, iar sâmbătă de dimineață juri că nu vei mai bea niciodată… și totuși…

Pentru că distracția trebuie să rămână distracție, există și modalități de a bea fără mahmureală a doua zi, adică de a bea deștept.

1. Fără alcool ieftin. Atunci când mai sunt câteva zile până la salariu știu că nu vreți să auziți asta, dar alcoolul ieftin este plin de impurități (precum uleiul de fuzel) pe care organismul le consideră ca fiind otravă, iar asta se traduce simplu prin dureri de cap majore a doua zi.

2. Băuturile dulci precum vinurile ieftine sau cocktailurile cu votcă și suc de portocale fac ca alcoolul să se asimileze mult mai repede în sânge. La prima vedere asta pare un lucru bun, numai că bei mai mult decât trebuie și la final se lasă cu mahmureală puternică.

3. Bea apă, multă, multă apă! Înainte, în timp ce și după ce bei alcool e bine să bei apă, asta te ajută mult la hidratare. Alcoolul are un efect puternic diuretic, iar dacă nu bei apă vei ajunge să elimini mult mai multe lichide decât ai consumat, ceea ce duce la deshidratare.

4. Nu uita să mănânci înainte. De preferat este să alegi carbohidrați și ceva grăsimi, care te ajută la o asimilare a alcoolului mai lentă și la protejarea stomacului, deci scade riscul de greață.

5. Micul dejun de a doua zi e musai să fie unul regesc. Ouă, banane, sucuri de fructe de pădure în cantități cât mai mari. Cafea, ceai sau sucuri acidulate mai deloc – ele cresc gradul de deshidratare.

Și dacă mahmureala tot se instalează fără să întrebe dacă e sau nu binevenită, avem câteva remedii și pentru asta:

c8121cfa111bf9d6c1b1bee06ba0b7248a1e6750

1. Murăturile sunt acele lucruri pe care trebuie să le ai mereu în bucătărie după o petrecere lungă, alături de o sticlă mare de apă.

2. Mai bea un pahar de ce ai băut cu o seară înainte. Probabil că stomacul tău nu o să fie foarte încântat de asta, dar dacă de cu seara ai fost curajos, atunci și a doua zi de dimineață trebuie să dai dovadă de același lucru.

3. Vitamina C ajută la descompunerea rapidă a alcoolului în sânge, dacă nu ai tablete de Vitamina C în casă, atunci alege o portocală sau o lămâie.

Acestea fiind spuse, distracție plăcută!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page