Cultură şi Educaţie, Educaţie — februarie 20, 2014 at 13:00

Cum poţi scăpa de o probă la Bac

by

proba-bacProba de Competente Digitale de la Bacalaureat ridica probleme elevilor in fiecare an, asa ca peste 30.000 de elevi au ales sa o echivaleze pana in prezent cu permisul ECDL.

Elevii de liceu isi pot certifica competentele digitale la nivel recunoscut international ca performanta la examenul de Bacalaureat, prin Permisul ECDL, inca din anul 2009. Copiii care urmeaza cursurile si obtin certificatul IT (permisul ECDL) pot astfel sa echivaleze proba de informatica de la Bacalaureat.

Cursurile de instruire si calificare IT sunt extrem de importante pentru cei mici, tinand cont ca aceste competente reprezinta conditii obligatorii pentru a face fata cerintelor tot mai ridicate de pe piata muncii.

Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati pot fi asigurate doar prin obtinerea unei certificari la standarde internationale.Astazi, ECDL PROFIL permite candidatilor sa isi construiasca un profil de module ECDL in functie de propriile nevoi. In acest fel, este posibila certificarea exact pe competentele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.

Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care doresc sa echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create doua Profiluri ECDL destinate elevilor – Permisul ECDL PROFIL START BAC (nivelul de competenta digitala pe diploma de Bacalaureat “utilizator avansat”) si Permisul ECDL PROFIL BAC (nivelul de competenta digitala pe diploma de Bacalaureat “utilizator experimentat”), care pot fi dezvoltate apoi permanent.

Programa pentru obtinerea Permisului ECDL PROFIL BAC corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, liceenii pot sa se pregateasca chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Avand deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.

ECDL ROMANIA a introdus standardul ECDL la noi in tara in anul 2002 si de atunci a dezvoltat cu succes o retea de peste 700 de Centre de Testare ECDL, asigurand tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la un anumit nivel competentele digitale. In Romania sunt inscrisi peste 230.000 de candidati in programul ECDL si s-au acordat mai mult de 170.000 de certificari ECDL pana in prezent.

Tineri, elevi sau studenti, functionari publici sau angajati in companii, isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul Permisului ECDL, recunoscut in 150 de tari de pe toate continentele lumii.

Sursa: portalinvatamant.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page