Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — iulie 11, 2013 at 15:03

Cum pot fi solutionate tulburarile de erectie

by

Cum pot fi solutionate tulburarile de erectieProblemele sexuale in cuplu pot aparea oricand. Acestea nu depind doar de calitatea relatiei in sine, ci pot aparea ca urmare a stresului si grijilor cotidiene sau a schimbarilor intervenite in felul personal de a privi lucrurile.

De cele mai multe ori, schimbarile negative nu sunt luate in calcul pe masura ce apar semne ca ar exista o probleme, ci doar in momentul in care suntem pusi in fata faptului implinit. Una dintre problemele sexuale care pot afecta un cuplu este lipsa erectiei partenerului.

Ce este de facut in acest caz?

Primul pas este sa se identifice problema si cauza aparitiei ei: o schimbare radicala in stilul de viata, un moment de rascruce, o intamplare ce a determinat schimbarea mentalitatii, teama de esec, dorinta prea puternica de perfectiune, etc. Pentru toate acestea este nevoie de timp, de detasare si de vointa de a regla lucrurile. In continuarea acestei introspectii, dupa ce s-au lamurit aspectele legate de cauza si natura problemei este necesar sa iti doresti sa gasesti solutii pentru depasirea ei.

Incearca sa te raportezi la perioada cand aceasta problema nu exista. Care era comportamentul tau atunci? Ce faceai instinctual pentru ca raportul sexual si contextul afectiv sa fie pozitive? Raspunzand acestor intrebari este posibil sa gasesti cateva solutii. Noteaza-le si incearca sa iei in continuare lucrurile in mod progresiv. Altfel spus, reinvata incetul cu incetul cum sa gestionezi eficient raportul sexual si mai ales penetrarea.

Exista si o tehnica, denumita Tehnica Sensate Focus, care te poate ajuta in procesul de reglare a tulburarilor de erectie. Ea este structurata pe mai multe etape si are menirea de a-i determina pe cei implicati intr-un cuplu sa se redescopere si sa experimenteze senzatii noi. Deci este nevoie de implicarea amandurora pentru ca lucrurile sa se indrepte.

Prima etapa poate fi comparata cu un joc inocent intre partenerii de cuplu, menit sa trezeasca senzualitatea, sa fie un prilej prin care cei doi sa se redescopere. Dezmierdati-va reciproc, atingeti-va pe tot corpul (din cap pana-n picioare), analizati-va reciproc reactiile si nu ezitati sa spuneti ce va place si ce nu, insa fara a  va focaliza asupra penisului. In aceasta etapa nu este importanta erectia, desi ea poate aparea ca urmare a acestui joc, si cu atat mai putin penetrarea. Aceasta etapa este benefica si cuplurilor a caror viata sexuala s-a degradat ca urmare a rutinei.

Important este ca amandoi sa simtiti o stare de excitatie intensa in tot corpul. Jocul poate fi intrerupt oricand unul din cei doi parteneri doreste, fara nici o problema. Ideea este ca el sa fie reluat pe o perioada mai lunga de timp (cateva saptamani), astfel incat sa reusiti sa va explorati reciproc cat mai mult. In momentul reinceperii vietii sexuale normale, acest lucru va va ajuta sa tineti departe de voi monotonia.

In a doua etapa jocul inceput anterior continua, insa vor intra in atentia voastra si zonele genitale. Veti continua sa va oferiti dezmierdari si gesturi tandre, sa va treziti senzatii tari si sa va bucurati de starea generala de excitatie. In continuare, nu trebuie sa purtati grija erectiei, nu trebuie sa o priviti ca pe un scop.  Faptul ca in aceasta etapa va veti stimula organele genitale, asta nu inseamna ca trebuie sa va concentrati asupra erectiei, daca ea apare sau cat dureaza, deoarece, astfel, va poate adanci si mai mult frustrarile si nu veti rezolva nimic. Renuntati la gandurile negative si la obiceiul de a va impune un anumit standard de moment.

A treia etapa presupune indreptarea atentiei in mod special catre zonele sexuale si contactul sexual. Este necesar sa se mentina ideea de joc, fara a elimina aspectele practicate in etapele anterioare. Incercati contactul intre penis, vulva si vagin, fara penetrare, initiativa fiind preluata, pe rand, de fiecare dintre parteneri. Este necesar ca totul sa se desfasoare fara graba, insa cu multa senzualitate.

In a patra etapa orientati-va catre penetrarea partenerei, insa fara a va preocupa de durata mentinerii penisului in interiorul vaginului sau de rezultatul propriu-zis. Aceasta etapa are rolul de a va readuce atitudinea pozitiva fata de actul sexual in sine si de a va facilita debarasarea de amintirile esecurilor. Puteti chiar incerca penetrari repetate, de scurta durata. Chiar daca vi se pare un lucru anost, el face parte din intregul proces al dezmierdarilor. Nimic nu trebuie sa vi se para ridicol atat timp cat amandoi sunteti implicati in asta, va sustineti si traiti momentul. Intre voi exista un parteneriat, o intelegere, o predispozitie la joc si o experimentare. Repetati incercarile de penetrare de mai multe ori in cursul aceleiasi sedinte, fara a va preocupa de mentinerea erectiei. Nu durata conteaza in aceasta etapa, ci penetrarea.

A cincea etapa, cea din urma, este cea in care raporturile sexuale pot fi reluate cu incredere. Ajunsi in acest punct cu siguranta va veti simti mai bogati din punct de vedere emotional, mai stapani pe dumneavoastra si mai informati cu privire la relatia in sine. Este punctul in care v-ati redescoperit si ati inteles ca erectia variabila este normala si ati incetat sa va mai focalizati asupra ei, incarcandu-va cu ganduri negative referitoare la ce ar putea crede partenera in astfel de cazuri.  In plus, tot acest joc are si scopul de a educa partenerii in sensul in care ii determina sa inteleaga ca sexul nu este echivalent doar cu penetrarea, aceast din urma fiind doar o modalitate de ameliorare a excitatiei si placerii in cuplu.

Sursa: www.informatiiprofesionale.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page