Dezvoltare personală, Lifestyle — august 9, 2014 at 18:16

Cum îţi pierzi timpul la puterea 4

by

Timpul a devenit unul dintre cele mai pretioase bunuri. Hotii de timp te pandesc la tot pasul…  Insa dincolo de faptul ca esti distras de nenumarate surse de informatii si canale de comunicare,… este important sa devii constient si de propriile actiuni care au ca principal efect timpul pierdut.

Iar ceea ce te face sa iti pierzi de 4 ori timpul este faptul ca… îi oferi celuilalt sfaturi si pareri fara sa iti fie cerute.

Cu totii suntem maestrii in a vedea ce nu face altul bine si ce ar putea face ca sa gaseasca fericirea eterna. Si, dealtfel, observatiile noastre nu sunt neaparat gresite. Dar nu ne limitam la a observa, ci ii si oferim solutia noastra magica, avand cele mai bune intentii pentru celalalt

Si poate te intrebi cum anume reusesti astfel sa pierzi timpul de patru ori, dand sfaturi necerute ? Iata cum :

timpul

1. Celalalt nu le asculta, este ca si cum ai vorbi la pereti.

Fiecare persoana crede despre el ca face bine, alege ce stie el mai bine pentru viata lui. Replica ta vine sa contrazica ceea ce el stie, crede si face ; in concluzie, ii va intra pe o ureche si va iesi pe cealalta, in marea majoritate a cazurilor.

Inca o dovada a faptului ca de obicei nu ascultam sfaturile este faptul ca nici atunci cand platim pe cineva ca sa ne dea sfaturi sau consultanta, si nu platim putin, de obicei, proportia in care urmam sfaturile este extrem de redusa.

2. Aduc certuri, tensiuni, chiar conflicte in relatie

Celalalt nu numai ca nu asculta de sfaturile tale « nepoftite », dar isi apara propriile pareri si alegeri, mai mult sau mai putin agresiv. Isi apara teritoriul, pe care il incalci tu, prin faptul ca ii spui tu ce si cum sa faca.

timpul la puterea 4

3. Renunti la timpul pentru a face lucruri pentru tine, pentru nevoile si dorintele tale

Atunci cand stai sa te gandesti la celalalt si te pui in capatul lui de relatie, in  « papucii lui », in papucii tai nu mai ramane nimeni. Pierzi timpul pe care l-ai putea dedica dorintelor si telurilor tale, sau

4. Le spui si altora despre ce crezi tu ca nu e bine la celalalt

Dat fiind faptul ca celalalt nu te asculta, gasesti pe cineva care sa te asculte. Si ai lungi discutii despre ce nu face bine X sau Y si cum nu asculta ce le spui :

In loc sa petreci timpul placut, vorbind despre tine celuilalt si ascultandu-l pe celalalt, vorbiti despre cineva care nu este prezent si de asemenea despre ceva ce nici tu, nici interlocutorul tau nu puteti schimba.

Daca vrei sa castigi timpul pierdut, la puterea 4, iti propun ca in urmatoarea saptamana,… atunci cand observi la ceilalti lucruri pe care tu consideri ca le fac gresit,…ceea ce ai de facut este… simplu : absolut nimic.

Arramia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page