Familie, Lifestyle — martie 27, 2014 at 14:03

Cum iti imbolnavesc profesorii copilul. Rezultatele ingrijoratoare ale unui studiu

by

O cercetare recenta a demonstrat ca elevii care au prea multe teme de facut acasa risca sa se imbolnaveasca cu adevarat.

Boy studying

Multi elevi au de facut in fiecare seara, in medie, cate trei ore de teme acasa, iar asta nu este bine pentru sanatatea lor, spune Denise Pope, de la Stanford Graduate School of Education, unul din autorii studiului. Unii copii lucrau insa chiar mai mult, chiar si cate 5 ore in fiecare seara.

La studiu au participat peste 4.300 de elevi de la 10 scoli si licee de renume din California.

Cercetatorii au vrut sa vada cum influenteaza cantitatea mare de teme nivelul de stres si sanatatea copiilor. 56% dintre elevii chestionati su spus ca temele sunt principala lor sursa de stres.

Iar stresul are efecte serioase asupra sanatatii lor: poate provoca migrene, ulcer, externuare, insomnie sau pierdere in greutate, spune Denise Pope.

Cercetarea s-a axat pe elevii care provin din clasa sociala de mijloc, unde rezulatele scolare sunt considerate de obicei foarte importante.

Uneori, parintii sunt cei care cer mai multe teme pentru copii lor sau le cumpara culegeri si ii pun sa lucreze suplimentar, pentru a obtine rezultate cat mai bune.

Denise Pope spune ca ideal ar fi ca un elev de liceu sa nu stea mai mult de 2 ore pe zi pentru a-si face temele. Iar pentru elevii de scoala generala, 90 de minute ar trebui sa fie suficiente.

Sursa: CNN

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page