De prin lume adunate — septembrie 4, 2013 at 18:48

Cum gasim medicul veterinar potrivit?

by

medic veterinarChiar daca animalutele noastre de companie sunt perfect sanatoase, controlul veterinar periodic este necesar. Avand in vedere si faptul ca animalutele se pot imbolnavi, pot suferi un accident, toti am dori sa gasim un Dr. Dolittle pentru prietenii nostri necuvantatori.

Cum gasim medicul veterinar potrivit pentru animalutele noastre? 
Nu trebuie sa uitam ca perfectiunea este cam greu de atins, nu vom putea gasi un medic veterinar “ideal”, insa putem sa cautam medicul care nu se abate de la asteptarile noastre prioritare.
In momentul in care ne-am achizitionat un animal de companie ar trebui sa pornim cautarile. Putem obtine recomandari pentru alegerea unui veterinar profesionist de la firme care ofera servicii pentru animale (crescatorii, farmacii, pet-shopuri), de la prieteni sau cunostiinte care detin animale de companie, din reviste de specialitate sau siteuri de pe internet. Cand primim o recomandare sa nu uitam sa intrebam si de motivele pentru care acel medic este apreciat.
Dupa ce am ales un cabinet si un medic veterinar ar trebui sa verificam daca am facut alegerea corecta. Am putea suna la cabinetul respectiv spunand ca suntem potentiali clienti si am dori, daca se poate, sa facem o vizita la cabinet si sa vorbim cu medicul veterinar. Odata ajunsi acolo, spiritul nostru de observatie nu ar trebui sa omita nici un aspect legat de: amabilitatea personalului angajat acolo si al medicului veterinar ales si in ce masura sunt respectate normele de igiena.
Din conversatia purtata cu medicul veterinar ar trebui sa aflam urmatoarele informatii:
– programul cabinetului veterinar (daca este non-stop sau nu),
– programul de consultatii al medicului veterinar
– procedurile in caz de urgenta
– daca se fac si internari
– cati medici profeseaza in cabinetul respectiv si ce specialitate au
– ce aparatura are in dotare cabinetul si ce fel de servicii ofera
– daca medicul ofera consultatii si prin telefon sau si cand nu se afla la cabinet
– daca a mai avut pacienti din aceeasi categorie si rasa de animale ca si anumalutul nostru
– daca medicul detine animale de companie.
In timpul acestei conversatii ar trebui sa observam: daca medicul veterinar se simte stanjenit din cauza intrebarilor noastre sau ne raspunde cu cea mai mare placere si raspunsurile lui sunt clare, daca pare interesat de animalutul nostru si daca ne da sfaturi in legatura cu ingrijirea acestuia.
Daca informatiile obtinute nu au fost dezamagitoare putem sa trecem la pasul urmator, si anume, sa facem o programare pentru un consult de rutina. La aceasta consultatie ar trebui sa urmarim daca medicul este costumat corespunzator, respecta normele de igiena, efectueaza un control detaliat, solicita informatii despre animal, se comporta frumos cu animalul (mangaindu-l si vorbindu-i) si cum se simte animalutul in compania lui.
Daca si consultatia a fost mutumitoare putem sa spunem ca am gasit un medic veterinar pentru animalutul nostru. Insa daca este medicul potrivit sau nu o vom afla doar in timp.
sursa: informatiiprofesionale.ro
Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page