De prin lume adunate — septembrie 2, 2014 at 20:29

Cum a fost furat un român la pompa de OMV Petrom

by

Un roman sustine ca a fost furat la o benzinarie OMV Petrom din Cluj, fiind pus sa plateasca 51 de litri de motorina desi rezervorul masinii sale vine cu o capacitate constructiva de numai 45 de litri. “Sotia mea a alimentat masina personala – o Skoda Fabia 1.4 TDI pe care o detinem de 7 ani si la care constructiv rezervorul are o capacitate de 45 l, cu 51,09 l de carburant. Asta in ideea in care de fiecare data cand se aprinde becul de carburant facem plinul si de fiecare data intra max. 41 de litri.

bon petromEi, astazi mergand sa alimenteze sotia, l-a lasat pe angajatul Petrom / OMV Oasului, Cluj-Napoca sa alimenteze el si, surpriza, 51,09 litri. Daca facem un mic calcul, am mers sa alimentam inainte sa se aprinda becul de carburant, deci aveam in rezervor aprox. 5 – 7 l de carburant. Rezervorul este de 45 l + daca mai admitem si “rezerva”, care este aprox. 5% din rezervor. Mai punem inca 3 l, deci sa fie 48 l. Acum, matematica: 48 l (rezervor), 5 l (cat mai aveam in rezervor), 51.09 (alimentati) = minim 8 litri peste maximul care putea fi alimentat. Acum sa zicem ok, ne-a furat, ne-a furat, asta e – hai sa sunam la OPC, sa facem reclamatie la Petrom si daca trebuie sa sunam si la Politie. Sotia mea nu este foarte agresiva, asa ca angajatii Petrom nu au vrut sa ii inregistreze nici o reclamatie, nu au vrut sa ii dea nici un nume!!! Vazand acestea m-a sunat direct pe mine; normal ca m-am enervat, am sunat la OPC sa trimita pe cineva sa masoare pe loc… NU SE POATE, va rugam sa completati o reclamatie. OK, sunam la Politie… NU SE POATE, va rugam sa completati o reclamatie. Nu conteaza ca le-am explicat si celor de la OPC, si celor de la Politie ca pot sa se faca tot felul de “ajustari” la pompa si ca peste 2 saptamani cand o sa sigileze pompa respectiva nu o sa mai conteze; raspunsul a fost acelasi – completati o reclamatie!. In alte cuvinte: V-au furat? Nici o problema, fa o reclamatie si da-le banii!

bordMa intreb ce s-ar fi intamplat daca sotia mea se hotara sa plece fara sa achite carburantul. I-ar fi spus Politia angajatului Petrom sa completeze o reclamatie? Va atasez poze cu computerul masinii (consum mediu, ora, autonomie etc) + bonul de carburant. In orice caz, asa ceva mi se pare incredibil: eu raportez un furt care e in desfasurare si nimeni nu face nimic? Pentru asta platim taxe si impozite, ca sa ne uitam cum angajatii platiti din banii nostri ne spun senini sa completam o reclamatie? Oare asa se trateaza si o cerere de interventie din partea Politiei in cazul in care o persoana e agresata pe spatiul public si suna direct la Politie? Sa completeze o reclamatie dupa ce il baga in spital? Sper din tot sufletul sa publicati acest email si daca OPC si Politia Romana nu poate face nimic, macar voi – vocea cetatenilor – sa informati lumea pentru ce fel de institutii ne dam noi banii munciti cu greu”, se arata in mesajul transmis de Ionut catre publicatia clujcapitala.ro.

Sursa: 4tuning.ro

1 Comment

  1. Wavatar radu spune:

    Am același tip de autoturism, deși capacitatea rezervorului în certificatul de înmatriculare este de 45 L în realitate capacitatea maximă totală a rezervorului este de 56 L. Părerea mea este că angajatul care a făcut plinul a știut de existența dispozitivului aflat la gura de alimentare care are rolul de a scoate aerul din rezervor astfel încât să poată intra o rezervă bună de motorină. Accesarea dispozitivului se face cu capătul pompei în momentul când faci plinul. În concluzie este posibil!!!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page