Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — martie 29, 2014 at 12:37

Cum dormiţi, aşa va iubiţi

by

Desi te poti preface ca simti anumite lucruri atunci cand esti treaz, prefacatoria nu mai merge deloc in timpul somnului. De aceea anumiti experti cred ca felul in care dormiti cand sunteti impreuna poate spune foarte multe despre adevaratele voastre sentimente si despre stadiul in care se afla relatia voastra.

cum dormiti

Si asta are noima, daca te gandesti bine: cu cat sunteti mai apropiati, cu atat mai aproape unul de altul veti dormi. Daca te temi ca celalalt este pe cale sa te paraseasca, te vei agata cu disperare de el/ea, daca tu esti cel care se gandeste la despartire, vei lasa putina distanta intre voi. Pozitiile de mai jos sunt, in mare, bazate pe studiile unui psihiatru din California, Mark Gouston. Dupa cum admite chiar el, aceste pozitii nu sunt indicatori foarte precisi ai stadiului unei relatii, dar iti pot oferi unele indicii.

Lingura din dragoste

Pozitia clasica de “tineri casatoriti”: indragostiti, dar tot dornici de a fi cat mai aproape fizic. Unul dintre ei este intins pe o parte, celalalt il imbratiseaza de la spate, tragandu-l cat mai aproape cu bratul incolacit in jurul taliei. Foarte putine cupluri se imbratiseaza sau adopta aceasta pozitie in somn daca cei doi sunt frustrati din punct de vedere sexual sau au resentimente unul fata de altul. (Partenerul care nu este prea dornic de sex se va teme ca orice gest de afectiune va fi interpretat ca o invitatie, celalalt intelege ca orice mangaiere ii este respinsa si nici nu mai incearca.)

În oglinda

Pozitia de somn fata în fata reflecta încrederea pe care cei doi o au unul fata de celalalt si totodata pozitia de egalitate în cuplu. Cei doi sunt foarte apropiati si cu toate acestea îsi lasa suficient spatiu pentru o pozitie confortabila.
Denota încredere si nicio urma de dominatie în relatie. „Partenerii obisnuiesc sa doarma îmbratisati, fata în fata, la începutul relatiei sau în perioadele de pasiune intensa. Aceasta pozitie poate semnifica dorinta lor de a fi împreuna tot timpul, inclusiv în somn.

Luna de miere

Ridicol de romantica (desi multi ar adauga si claustrofobica), aceasta este pozitia unor tinerei care fac dragoste in luna de miere (partea cu nu-mi-vine-sa-cred-ca-te-am-gasit). Imbratisarea cu tot corpul – fata in fata, cu fiecare parte atingandu-li-se – trimite trei semnale: dorinta de a intra in legatura unul cu celalalt la toate nivelurile, nevoia de asigurari (prin strangerea posesiva in brate, care sa-l impiedice pe celalalt sa fuga) si o totala devotiune fata de celalalt, dar si fata de relatia dintre ei. Da, totul se poate termina in lacrimi, dar in acest moment visam la o casuta cu gardulet alb si la o duzina de copii.

Fund in fund

Studiile arata ca este mult mai confortabil sa dormi singur si totusi exista destui adepti ai bucuriei de a dormi impreuna cu cel drag. Iata un compromis foarte bun. Sunteti intinsi pe o parte, fiecare cu jumatatea sa de pat, avand o multime de loc sa va foiti in timpul somnului, dar fundurile vi se ating. Cuplurile care dorm astfel sunt intr-o forma excelenta: este foarte important ca pastrati contactul unul cu celalalt chiar si cand sunteti inconstienti si inca spate in spate! Treji fiind, sunteti cel mai probabil foarte afectuosi si nu va temeti de intimitate.

Distanta periculoasa

Sunteti cu spatele unul la altul, la marginile patului. Unul sau amandoi tineti bratele in jurul trupului, formand o bariera partiala. Nu numai ca va protejati din punct de vedere emotional acoperindu-va literalmente inima, dar reduceti astfel si probabilitatea atingerii celuilalt din greseala in timpul somnului. Aceasta este pozitia tipica “post-cearta”. Daca ati inceput sa dormiti asa permanent, e un semnal de alarma. Foarte mult spatiu intre voi atunci cand dormiti se traduce, de regula, prin distantarea sentimentala si cand nu dormiti.

Împreuna, dar despartiti

Fiecare doarme pe partea lui de pat, fara sa se atinga. Senzatia este ca cei doi fug unul de celalalt sau ca se resping, mai ales ca stau spate în spate. Se poate întâmpla în cazul celor care tocmai s-au certat sau poate, mai rar, al celor care au nevoie de spatiu pentru un somn odihnitor.
„Aceasta pozitie poate indica simtul independentei pe care cei doi îl au. Partenerii pot adormi îmbratisati si sa se îndeparteze în timpul somnului pentru a dormi mai bine, în cazul în care unul dintre parteneri are nevoie de mai mult spatiu.

O relatie de dependenta

Pozitia lui denota un simt accentuat al proprietatii. Faptul ca este tinuta în brate în modul acesta îi da femeii sentimentul ca este protejata, mai ales daca trece printr-o perioada mai grea si ea este cea care are nevoie de suport.
„Pozitia în care partenerul sta pe spate si partenera pune capul pe pieptul sau pe umarul lui sugereaza ca ea este mai dispusa sa-i faca pe plac si sa priveasca lumea din perspectiva lui. Aceasta pozitie reflecta un nivel ridicat de încredere si un angajament puternic”.

Informatii preluate din cartea “Superflirt”, de Tracey Cox, www.litera.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page