Lifestyle, Sănătate — ianuarie 14, 2015 at 21:45

Cum deosebim pneumonia de răceală

by

In aceasta perioada se inmultesc cazurile de infectii acute ale cailor respiratorii. Uneori, ceea ce credem ca e o simpla raceala ar putea fi pneumonie. Daca se ajunge tarziu la medic, boala avanseaza.
pneumonie

Pneumonia este o infecţie acută la nivelul plămânilor cauzată de anumiţi germeni. Netratată la timp, ea poate deveni extrem de periculoasă.

În cazul adulţilor cei mai predispuşi să facă pneumonie sunt persoanele cu o imunitate scăzută.

Medicii atrag atenţia că de multe ori pacienţii se prezintă târziu la medic, punându-şi astfel viaţa în pericol. De aceea, părinţii trebuie să fie extrem de atenţi la următoarele simptome.

„Orice afecţiune respiratorie poate să înceapă cu tuse, senzaţie de respiraţie grea, copilul poate să aibă acel hârâit în piept, uşoară şuierătură care este mult mai uşor de identificat la copii care se ştiu cu un diagnostic de astm bronşic anterior, dar mai greu de perceput uneori de către părinţi pentru copiii care au fost fără afecţiuni respiratorii în antecedente şi care, ulterior, pot să se accentueze şi să se însoţească de febră, până la febra foarte mare”, explică Roxana Maria Nemeş, medic primar pneumolog.

Formele uşoare ale bolii pot fi tratate ambulator, însă cazurile grave necesită spitalizare, spun medicii. Asta pentru că pacienţii trebuie supravegheaţi chiar şi câteva săptămâni.

sursa: digi24.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.