Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Comunicate de presă — July 16, 2018 at 16:15

CUKUROVA

by

Comuna Vasilati s-a alaturat G.A.L.-ului Valea Mostistei, de curand, in noua perioada de programare financiara. Managementul  acestei  institutii  exceleaza prin profesionalismul si seriozitatea  salariatilor  si prin gestionarea  inteleapta  a procesului asigurata de domnul primar, care se bazeaza pe o experienta indelungata acunulata in administratia publica locala( A.P.L.).

Dupa finalizarea procesului de “animare a teritoriului”, diseminarea  informatiilor relevante despre masuri ,dimensiunea lor financiara si proceduri,s-a dat startul competitiei,fiindca ,pana la urma ,sesiunile deschise reprezinta  doar oportunitati de  de participare dedicate unui grup tinta ,mai mult sau mai putin activ din A.P.L.

Pentru administratiile publice locale, conform’’ Strategiei  de sezvoltare a microregiunii Valea Mostistei’,’GAL-ul apus la dispozitia acestora in cadrul Masurii nr.8Dezvoltare locala la scara mica”, suma de 1094682,80 eu. Aceasta suma reprezinta aproximativ 50% din valoarea totala alocata  pentru aceasta perioada de programare financiara.Este o abordare care incearca sa mobilizeze administratiile publice locale pentru initiative de dezvoltare locala la scara mica, menite sa asigure un standard de viata superior  locuitorilor din zona.

Filozofia Programului ”LEADER” se manifesta si prin accesul nediscriminatoriu  asigurat tuturor factorilor interesati  de oportunitatile  de finantare specifice acestui program, care se adreseaza in egala masuta mediului de afaceri local, societatii civile (fundatii, asociatii, etc.) dar si A.P.L. De aceea, principiul ”primul venit, primul servit“ poate fi considerat  ca fiind unul foarte mobilizator pentru toti cei ce doresc sa acceseze proiecte cu finantare europeana.

Sub o forma sau alta, multe primarii din G.A.L.-ul nostru s-au mobilizat, au structurat aplicatii si au depus proiecte. In ciclul lor de viata, proiectele  strabat diferite perioade de implementere in care pas cu pas, conform procedurilor existente, se materializeaza achizitiile sau invastitiile propuse. Aparent acestea par complicate. dar cu ajutorul consultantilor angajati (consultanta  este o cheltuiala eligibila), se pot finaliza fericit  astfel incat, orice control de legalitate venit ulterior sa verifice, sa constate de fapt, respectarea procedurilor si a legii.

Primaria  com. Vasilati a inteles rapid ca a sosit momentul accesarii  unui  proiect pentru dotarea UAT –tului cu un buldoexcavator performant, necesar  realizarearii unei multitudini de activitati, in interesul general al locuitorilor. Experienta si abilitatea  dobandita in lungii ani de activitate a primarului, dar si ajutorul primit din partea echipei pe care o conduce a facut ca, intr-o perioada foarte scurta de timp, achizitia utilajului sa se finalizeze in conditii exemplare, daca ne gandim doar la raportul cost-calitate- eficienta, asigurat .

CUKUROVA este denumirea acestuia, iar furnizorii au adaugat la livrare primariei bonusuri atractive.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.