Tehnologii — iunie 20, 2019 at 10:54

Cu mașina electrică în vacanță: ce trebuie să știi

by

Zilele senine și călduroase de care avem parte nu fac decât să ne transmită că a venit vara. Pe lângă acest aspect, însă, vara înseamnă și multe ore în mașină. Asta deoarece vara este anotimpul în care călătorim cel mai mult. Spre deosebire de anii trecuți, acum avem  un motiv în plus să ne bucurăm de concedii și vacanțe: mașinile electrice. Încă de când au apărut, mașinile electrice au atras atenția tuturor. Fiind o inovație în domeniul auto, curiozitatea în ceea ce le privește a fost nemărginită. Cu ce sunt mai bune decât mașinile clasice, de ce să le preferăm pe ele, chiar au atât de multe beneficii cum se aude? Călătoria cu o astfel de mașină îți permite să te bucuri mai mult de vacanță fără a polua mediul. Asta deoarece acest tip de mașini funcționează pe bază de electricitate. În același timp, sunt reduse emisiile care contribuie la schimbarea climatică, ceață, îmbunătățind sănătatea la nivel public și reducând daunele ecologice. Așadar, o călătorie cu o mașină electrică pare a fi o opțiune de luat în considerare. Ei bine, în acest articol ne-am propus să îți oferim câteva tips în ceea ce privește o vacanță cu mașina electrică.

  1. Evită zilele aglomerate – pe lângă liniște și relaxare, perioada concediilor vine și cu aglomerație și mult stat în trafic. Implicit, în zilele călduroase, dăm drumul la aerul condiționat. Dacă alegi să mergi în concediu cu mașina electrică, ar fi de preferat să eviți aceste zile deoarece folosirea aerului condiționat va utiliza foarte mult din capacitatea bateriei, iar mașina se va deplasa mai încet.
  2. Verifică locurile cu stații de încărcare – este necesar să verifici cu atenție opțiunile de încărcare, în special în cazul în care vrei să faci o excursie în străinătate. Fiecare țară are diferit sistemul de încărcare. PlugShare e o aplicatie ce te poate ajuta să vezi locațiile cu stațiile electrice. Acestea sunt de mai multe feluri, unele se potrivesc oricărui tip de mașină, altele doar anumitor tipuri; îți poți monitoriza online energia și, prin ele, mașinile se încarcă mult mai repede (de până la 6 ori mai repede, mai ieftin și mai ușor decât încărcarea cu combustibil). De asemenea, există și câteva aplicații care te pot ajuta în acest sens. Tehnologia ne-a oferit mașini electrice, dar, de asemenea, ne-a oferit și instrumentele necesare pentru a le conduce pe distanțe lungi.
  3. Planifică cu grija traseul – cantitatea de energie consumată depinde foarte mult de diverși factori precum calitatea drumului sau stilul tău de a conduce. Cu cât este mai drept drumul, cu atât mai mulți kilometri poți merge când bateria este încărcată. Dar dacă drumul este unul de munte, deal sau cu multe denivelări, bateria consuma între 15% și 35% mai multă energie. De asemenea, o viteză contantă de 90km/h înseamnă mai puțină energie consumată decât la o viteză de 130 km/h. Prin urmare, dacă alegi un drum cât mai drep și lin, sunt șanse mai mari să ajungi mai departe cu o singură încărcare.
  4. Relaxează-te 🙂 – o mașină electrică are mult mai multe avantaje decât una clasică. Costurile de întreținere sunt mult mai scăzute, mediul este mult mai puțin poluat, iar aceasta se conduce mult mai ușor decât orice mașină clasică. Singurele probleme ar trebuie să fie cele legate de bagaj…ce haine să-ți pui, oare să-ți iei fardurile noi, rujurile sau fondurile de ten, cele soft sau cele rezistente la transfer, câte parfumuri, care dintre ele, ce produse de îngrjire și așa mai departe. De asemenea, nu uita să-ți iei aparatul de fotografiat 🙂 Cu siguranță vei găsi peisaje superbe în drumul tău. Dacă ai nevoie de sfaturi de la un fotograf profesionist care lucrează zi de zi cu aparatul folosind cele mai bune echipamente foto pentru diverse evenimente și nu numai.

Să mergi cu mașina electrică în vacanță poate să însemne că vei face mai multe opriri pe drum. Ceea ce e de bine J Profită de timpul în care se încarcă mașina ta și plimbă-te prin orașul în care te-ai oprit. Profită de același timp și savurează o masă gustoasă la un restaurant. Călătoria este parte din vacanță. Bucură-te de ea 🙂

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page